Ubuduće različite cene dnevne parking karte

Politika 03.02.2019 16:54
Ubuduće različite cene dnevne parking karte


Ideja je da se vozači motivišu da poštuju vremensko ograničenje parkiranja, najavljuju u „Parking servisu”. – Zahtev za poskupljenje još nije stigao pred gradonačelnikaCena dnevne parking karte, među Beograđanima poznatija kao kazna, zavisiće od, po svemu sudeći, zone u kojoj je vozač prekoračio vremensko ograničenje za parkiranje.

Plan „Parking servisa” je da se uvođenjem različitih cena ove karte, koja je do sada bila jedinstvena i iznosila je 1.870 dinara, vozači motivišu da poštuju vremensko ograničenje parkiranja predviđeno za određenu zonu.

– Dnevna parking karta za zelenu zonu koštaće 1.960 dinara, za žutu 2.520, a za crvenu 2.800.

Ukoliko vozači nalog za dnevnu parking kartu plate u roku od osam dana od dana izdavanja, „Parking servis” će i dalje odobravati popust od 50 odsto. Tako će sa popustom, u zavisnosti od zone, ova karta koštati 980, 1.260 odnosno 1.400 dinara – objašnjavaju u „Parking servisu” dodajući da cena ove karte u plavoj zoni nije promenjena jer je to zona bez vremenskog ograničenja pa nije bilo potrebe za ovim korektivnim merama.

Cene dnevne parking karte 
zelena zona – 1.960 dinara
žuta zona    – 2.520 dinara
crvena zona – 2.800 dinara

– Cena dnevne parking karte u plavoj zoni ostaje ista i iznosi 720 dinara, odnosno 360 dinara za plaćanje u roku od osam dana. Podsećamo da je dnevna parking karta u ovoj zoni pojeftinila gotovo 2,5 puta i da je do 2015. godine koštala 1.870 dinara – ističu u „Parking servisu”.

Kada bi nove cene dnevne parking karte mogle da počnu da se primenjuju za sada se ne zna jer, kako za naš list navodi gradonačelnik Zoran Radojičić, zahtev za poskupljenje dela usluga „Parking servisa” njemu još nije zvanično dostavljen.

– Kada bude stigao, moći ćemo da razgovaramo o traženom poskupljenju, kao i opravdanosti zahteva – naglašava prvi čovek prestonice.

Poskupljenja drugih usluga „Parking servisa”, kako kažu u ovom preduzeću, nisu u planu, pogotovu kada je reč o ceni parkiranja. Poslednja značajna korekcija cena parkiranja urađena je u julu 2018. kada je ona povećana u više gradskih garaža, uglavnom za oko desetak dinara.

Poskupljenje vode još na čekanju

Pred gradonačelnikom je već duže zahtev „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”, ali kako Radojičić napominje, opravdanost ovog zahteva i dalje se razmatra. Kako je nedavno ukazao za „Politiku”, to je zaustavio jer želi da mu se objasni koji su razlozi za poskupljenje i šta je minimalno povećanje da bi sistem funkcionisao. U zahtevu „Vodovoda i kanalizacije” za izmenu cene vode i otpadnih voda od 1. februara traži se povećanje cene za 11 odsto.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak