Umesto mesta na Ol staru - nagrada za Luku

Mondo 03.02.2019 14:11
Umesto mesta na Ol staru - nagrada za Luku


Luka Dončić dobio još jedno priznanje za odlične partije.Luka Dončić (19) neće biti učesnik Ol-star vikenda, iako je dobio 4,2 miliona glasova navijača i iako je na Zapadu na njegovoj poziciji više glasova dobio samo Lebron Džejms (4,6 miliona).

Prošlosezonski MVP Evrolige bio je prema tom kriterijumu ispred Kevina Durenta (3,15 miliona), Pola Džordža (3,12), Entonija Dejvisa (2,5) i drugih zvezda, koje će zauzeti svoje mesto u Šarlotu.

Doduše, Dončić će biti uz Bogdana Bogdanovića na "Rising stars challenge" utakmici, ali neće biti na terenu kada bude "ono pravo", za razliku od Nikole Jokića, prvog srpskog košarkaša učesnika te revije još od Peđe Stojakovića.

U svakom slučaju, neizbežno ćemo od sledeće godine gledati i Luku na tom spektaklu, na koji će ove zime otputovati sa još jednim lepim individualnim priznanjem.

Dončić je u subotu zvanično proglašen najboljim rukijem Zapadne konferencije u mesecu. To priznanje dobio je treći put, jer je bio nagrađivan za svoje nastupe u oktobru/novembru (za koje se dodeljuje jedna nagrada), kao i decembru i januaru, kada je imao ovakve brojke:

Oktobar/novembar - 18,5 poena, 6,5 skokova, 4,3 asistencije, 1,1 ukradena lopta po meču za 33 minuta u igri.
Decembar - 21,1 poena, 6,4 skokova, 6,1 asistencija i 1,1 ukradena lopta za malo manje od 31 minuta.
Januar - 22,4 poena, 8,1 skok, 6,4 asistencije i 1,2 ukradena lopta za malo manje od 32 minuta.

Da li je uopšte potrebno postaviti pitanje ko će biti ruki sezone?

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak