Uhapšena četvorica bivših makedonskih ministara

Politika 03.02.2019 13:43
Uhapšena četvorica bivših makedonskih ministara


Makedonski MUP danas je uhapsio četvoro bivših ministara za poljoprivredu po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a sumnjiče se da su oštetili makedonski budžet za preko 1,4 miliona evra, prenose makedonski medijiMakedonski MUP danas je uhapsio četvoro bivših ministara za poljoprivredu po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a sumnjiče se da su oštetili makedonski budžet za preko 1,4 miliona evra, prenose makedonski mediji.

Bivši ministri Mihail Cvetkov, Aleksandar Spasenoski, Ljupčo Dimovski, kao i bivši zamenik ministra Hristijan Deleva su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Oni su optuženi da su u svojstvu ministara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u određenom periodu zaključivali sporazume o zakupu poljoprivrednog zemljišta i nisu ih raskidali iako zakupci nisu plaćali najam za iznajmljena zemljišta.

„Reč je o 584 ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta na raznim državnim lokacijama. Tako su oštetili makedonski budžet za preko 1,4 miliona evra”, piše u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju.

Tužilac je izjavio da zahteva pritvor za četvoro optuženih, ali zbog pogoršanog zdravstvenog stanja kod jednog od njih zahteva se kućni pritvor.

Danas je oslobođen Ljupčo Dimovski zbog njegovog poslaničkog mandata, a u ponedeljak je zakazana sednica komisije za mandatno-imunitetna pitanja u makedonskom Sobranju na kojoj će se raspravljati o imunitetu poslanika.

Dimovski koji je nedavno dobio amnestiju za organizovanje nereda u makedonskom Sobranju iz 27. aprila 2017. godine je aktuelni poslanik, međutim sudija u prethodnom postupku je zahtevao i njegovo privođenje, prenosi Tanjug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak