Evan Rejčel Vud progovorila o pokušaju samoubistva: Kad padneš na dno, nemaš kud nego gore

Hello 01.02.2019 21:58
Evan Rejčel Vud progovorila o pokušaju samoubistva: Kad padneš na dno, nemaš kud nego gore


Glumica Evan Rejčel Vud otkrila je da je pre devet godina završila u psihijatrijskoj ustanovi, nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo.31-godišnja zvezda “Westwooda” za Nylon je napisala tekst o mentalnom zdravlju te sa svima podelila svoju priču.

– Nisam stručnjak, ali mogu da podelim svoje iskustvo. Kad sam imala 22 godine, prijavila sam se u psihijatrijsku kliniku, i ne stidim se toga – započela je.

– Sad kad gledam, bila je to najgora-najbolja stvar koja mi se dogodila. Bilo je jutro i osećala sam se kao da me pregazio kamion. A onda, gotovo s histeričnim prihvatanjem, podigla sam telefon. Bio je to jedan od onih trenutaka kad sam konačno trebala da odlučim: ili da nastavim da životarim ili da počnem da živim život punim plućima – napisala je.

Nazvala je mamu i rekla da treba pomoć jer je upravo pokušala da se ubije.

 – Kad sam joj rekla da moram u bolnicu, nisam mislila na fizičke povrede, već zdravlje psihe – kaže. Dodaje i da je taj vapaj za pomoć došao s nekim olakšanjem. “Kad padneš na dno, nemaš kud nego gore”, tvrdi.

Kaže da u to vreme nije jela ni spavala tri dana i da se osećala kao “ništa”. Bio je to prvi put da je potražila pomoć.

– Moram da vam kažem, ne preporučujem da doživite iskustvo blizu smrti, uopšte to ne preporučujem, samo želim da vam kažem da mnogi ljudi koji to dožive postanu sasvim nove osobe posle toga – rekla je Rejčel.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak