Zbog rupa, autobusi menjaju trase

Novosti 01.02.2019 20:50
Zbog rupa, autobusi menjaju trase


Velika oštećenja na kolovozu vidljiva u svim delovima prestonice, ekipe Komunalnog preduzeća "Beograd put" počele sanaciju. Vozila na linijama 25, 25P, 26 ne saobraćaju KruševačkomZBOG rupa na kolovozu i nebezbedne vožnje, vozači na linijama 25 i 26, koje saobraćaju kroz Kruševačku ulicu, u četvrtak ujutru "izbacili" su putnike iz autobusa. Uz obrazloženje da je reč o "tihom štrajku zbog kratera na kolovozu", sugrađani su bili primorani da idu peške. Ulice su prepune oštećenja, žalbe prevoznika i građana sve učestalije. Iako su nadležni sanirali neke kratere, iz JP "Putevi Beograda" nismo dobili odgovor o planu i prioritetima popravke rupa na kolovozu.

Zbog katastrofalnog stanja u kome se Kruševačka nalazi, i odbijanja vozača privatnih prevoznika da ovuda voze, linije 25, 25P i 26 do daljeg saobraćaju u oba smera ulicama Ustanička, Južni bulevar. Ujedno, izmenjena je i linija 39. Zbog kratera na okretnici MZ Kumodraž vozila neće ići do okretnice, već iz Ulice vojvode Stepe skreću direktno u Ulicu topola prema stajalištu Kumodraž 1.

Sneg, led i so, bacana od sredine decembra, napravili su nove i proširili su stare pukotine. Skoro nema ulice bez kratera. Ekipe JKP "Beograd puta" u četvrtak su popravljale rupe u pojedinim delovima grada: na Brankovom mostu, Crvenom krstu, na Plavom mostu i na Dušanovačkom mostu.

- Najveći broj oštećenja pojavi se na najfrekventnijim saobraćajnicama i na ulicama kojima saobraćaju gradski prevoz i teretna vozila - ističu iz "Beograd puta". - Naše ekipe svakodnevno popravljaju udarne rupe na ulicama na teritoriji 10 centralnih gradskih opština. Investitor JP "Putevi Beograda" nam je dao nalog za popravku manjih oštećenja kolovoza, tako da su svi raspoloživi kapaciteti angažovani na sanaciji oštećenja.

ČUČKOVIĆU POTREBNA SUPERMAŠINA

KRATERI na putevima muče i predsednika Opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića.

Na svom fejsbuk-profilu on je okačio video na kojem se vidi prototip mašine koja za pet minuta skida stari i stavlja novi sloj asfalta, sa rečima "Ovo je pravo rešenje za nas".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak