Bake imaju najbolje savete za lepotu: Probajte ovih 5 trikova za natečenost i podočnjake

Kurir 31.01.2019 14:39
Bake imaju najbolje savete za lepotu: Probajte ovih 5 trikova za natečenost i podočnjake


Probuditi se ujutro s natečenim očima nije baš veselo. Na sreću, svako je od svoje, tuđe, ili nepoznate bake čuo barem jedan pametan savet, najčešće baziran na kućnoj radinosti.Pre nego što ispraznite sve moguće tube krema protiv podočnjaka, isprobajte ove savete za lepotu naših baka. 

1. Kašikom protiv natečenosti

Metal sjajno provodi hladnoću, a hladnoća ima dekongestivna svojstva. Šta treba uraditi? Prvo dve metalne kašike stavite na nekoliko minuta u duboko zamrzavanje (ili noć pre stavite u običan frižider da se hlade preko noći). Nakon toga, takve, hladne kašike, prislonite na natečeni deo oko očiju i držite nekoliko minuta.


2. Krastavcem protiv natečenosti

Jednostavno. Narežite krastavac na nekoliko kriški, i stavite na kapke 15, 20 minuta. Znamo, na prvi pogled deluje kao kliše koji ste videli već milion puta, ali ipak deluje. Krastavci imaju dekongestivna i astringentna svojstva, pa je zbog toga sjajan saveznik za hidrataciju, protiv natečenosti i protiv iritacija na području oko očiju.

 

3. Čajem protiv natečenosti

Da, i to postoji. Naime, naše bake nisu imale luksuzne kreme za oko očiju s kolagenom, kofeinom, hijaluronom, i ostalim pametnim sastojcima koje danas nalazimo u modernim formulama, ali zato svi u kuhinji imaju barem jednu vrećicu čaja s kamilicom! Uzmite dakle 2 vrećice čaja od kamilice, skuvajte ih u vodi oko 10 minuta, nakon toga izvadite iz vode, i stavite u frižider. Naime, zeleni čajevi, uključujući kamilicu, imaju protivupalna svojstva, dok kamilica umiruje iritacije i crvenilo. Vrećice s čajem koje ste prethodno ohladili u frižideru sada nanesite na kapke s malo podignutom glavom. Postoji mogućnost da će čaj curiti, u tom slučaju prvo na kapke stavite pamučnu vatu, a povrh nje vrećice s čajem.


4. Spavanjem s podignutom glavom 

Izbegavajte spavanje na stomaku, jer ta pozicija podstiče naticanje i pojavu podočnjaka. Idealno bi bilo spavati na leđima, malo podignutom glavom (uz pomoć jastuka) jer ta pozicija podstiče limfnu drenažu i smanjuje nakupljanje tečnosti oko očiju.


5. Diverzijom protiv podočnjaka

I na kraju, još jedan savet: "Kad bih se probudila s podočnjacima, odmah bih stavila crveni ruž na usne, jer crvena odvlači pažnju!" 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak