"Naši Srbi" obradovali mališane u Srbiji

RTS 31.01.2019 13:28
"Naši Srbi" obradovali mališane u Srbiji


Predsednica Humanitarne organizacije "Naši Srbi" Keti Fenslou, po povratku u Čikago iz Beograda, kaže da je bila srećna što je i ovoga puta delila poklon paketiće deci u Hramu Svetog Save tokom praznika. Takođe je bila impresionirana i nekim učesnicima programa, koje bi želela da pozove u Čikago.Keti Fenslou, u kancelariji humanitarne organizacije Naši Srbi u Čikagu pokazuje fotografije sa svog puta po Srbiji sa kog se nedavno vratila. Posetili su veliki broj ljudi.

Kaže da je među najupečatljivijim događajima bilo kada su šestoro dece, koji su ostali bez oca, odveli u sportsku radnju i rekli: "Kupićemo vam šta god želite" i dodaje:

"Sve što radimo verovatno pričinjava nama veće zadovoljstvo nego njima, jer vidite koliko su uzbuđeni i koliko sve to cene."

Centralni skup je bio kada je Keti Fenslou, uz patrijarha Irineja, podelila paketiće za stotine dece u kripti Hrama Svetog Save, u organizaciji Verskog dobrotvornog starateljstva i Hrama. Upravo Naši Srbi su bili sponzor dodele paketića.

"Ove godine su tu bila deca sa specijalnim potrebama i bilo je divno", kaže Keti.

I patrijarh Irinej uvek želi da podrži akciju svojim prisustvom.              

"Da, apsolutno. Sa nama je već tri godine, stoji uz nas sve vreme dok se deci uručuju pokloni. Uživamo dok delimo poklone deci. Uvek je tu i hor ili pevač. Patrijarh održi govor, pa počne muzički program, a ove godine tu je bio Hor Ison iz Novog Sada kojim sam bila tako impresionirana. To je inkluzivni mešoviti hor. Bili su čudesni. Volela bi da ih dovedem u Čikago i organizujem par koncerata za njih."

Keti dodaje i da su Naši Srbi nedavno uplatili drugi deo rate za zemlju oko manastira Gračanica na Kosovu i Metohiji, kojom su omogućili nesmetano snabdevanje vodom na manastirskom imanju.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak