Boing testirao leteći automobil

Novosti 31.01.2019 11:22
Boing testirao leteći automobil


Kompanija "Boing" saopštila je da je njen prototip letećeg automobila na kratko danas lebdeo u vazduhu tokom probnog letaAgencija Rojters navodi da je ovo mali, ali značajan korak u nastojanju najveće na svetu kompanije za proizviodnju aviona da napravi preokret u modernom transportu i uslugama isporuka paketa.

Boingova letelica dugačka devet metara, delom helikopter, delom dron i delom avion sa fiksnim krilom, podigla se iznad zemlje i lagano sletela nakon što je manje od minuta lebdela u vazduhu na aerodromu u Manasasu u Virdžiniji, saopštila je kompanija.


Ova kompanija takmiči se sa dugogodišnjim rivalom, kompanijom "Erbas", kao i sa mnogim drugim kompanijama, u pokušaju da predstavi malu bespilotnu letelicu sposobnu za vertikalno poletanje i sletanje, a ubuduće će se testirati i letenje unapred.

Investicije, podstaknute skokovima u autonomnoj tehnologiji, kao i frustracije zbog zagušenja puteva, mogle bi da promene lice vazduhoplovne industrije u narednoj deceniji, navodi britanska agencija.

"Ovako izgleda revolucija, a to je zahvaljujući autonomiji", kazao je nakon testiranja predsednik i glavni izvršni operativac "Boingove" podružnice "Aurora flajt sajansiz".IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak