Skuplje kazne za parkiranje

Mondo 30.01.2019 05:54
Skuplje kazne za parkiranje


Uskoro skuplje kazne za parkiranje. Uvodi se i dodatno vremena parkiranja u zonamaNova parking zona, mogućnost produženog ostavljanja automobila i viša cena "dnevne karte" najznačajnije su promene koje je doneo Nadzorni odbor "Parking servisa" još sredinom decembra, a koje će čekaju potpis gradonačelnika Beograda kako bi stupile na snagu, pišu Večernje novosti.

Odluku za povećanje cene dnevne karte, kako se zvanično zove kazna za neplaćen parking, obrazložena je sve većim brojem vozila na ulicama i sve većom potrebom za slobodnim parking mestom.

Zone su uvedene prvenstveno zbog građana građana koji žive u najužem gradskom jezgru i koji, zahvaljujući ovom sistemu, lakše pronalaze slobodno parking meste.

"U zonskom sistemu se uvodi dodatni sat parkiranja", otkrivaju iz Parking servisa, "Na taj način se, nakon isticanja dozvoljenog vremena parkiranja, jedan sat u crvenoj zoni, dva u žutom i tri u zelenoj, vozačima pruža mogućnost da doplate dodatno vreme parkiranja."

Prema najavama, to produženo vreme u zonama skuplje je od redovne cene parkiranja po satu. Cilj je da se vozači destimulišu da kola ostavljaju na ulici i da se ukoliko im je potrebno duže parkiranje opredele za parkiranje u garaži.

"Dodatnih pola sata u crvenoj zoni, odnosno sat u žutoj i zelenoj, uvode se kako bi se vozačima omogućilo da izbegnu plaćanje dnevne parking karte ukoliko probiju dozvoljeno vreme zadržavanja u zonama, a nisu stigli da dovrše planirani posao. Kada je reč o dnevnoj karti, njena cena jeste povišena jer je to vi motivisanja vozača da poštuju vremensko ograničenje parkiranja i one od sad zavise od zone", kažu u ovom preduzeću.

Nove cene dnevnih karata, odnosno kazni:

Zelena zona: 1.960 dinara

Žuta zona: 2.520 dinara

Crvena zina: 2.800 dinara

Cena dnevne karte u plavoj zoni nije promenjena, s obzirom da je reč o zoni bez vremenskog ograničenja. Ona iznosi 720 dinara.

Popust od 50 odsto za plaćanje kazni u roku od osam dana i dalje je na snazi.

Zona A

U ulicama oko Kosančićevog venca bi trebalo da se uvede "zona A" u kojoj će parkiranje biti ograničeno na 30 minuta. Ona se uvodi sa ciljem da se vozila što kraće zadržavaju, što će omogućiti stanarima lakše pronalaženje parking mesta.

Stare cene

Mesečna cena povlašćene parking karte za stanare zoniranih područja, koja iznosi 457 dinara, neće se penjati. Ostaju iste i cene parkiranja po satu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak