Infektivnu kliniku pamtimo po horor scenama, hoće li slika konačno biti drugačija?

Blic 29.01.2019 12:20
Infektivnu kliniku pamtimo po horor scenama, hoće li slika konačno biti drugačija?


Infektivna klinika u Beogradu, posle skoro čitavog veka, biće uskoro renovirana, ali stravične slike zidova sa kojih otpada malter, zarđalih kreveta, dotrajalih cevi i buđi u kupatilima verovatno će ostati urezane u mislima najtežih pacijanata koji su imali tu nesreću da leže u ovoj ustanovi.Horor scenografija jedne od najstarijih zdravstvenih ustanova u Srbiji već godinama prestravljuje pacijente i njihove najbliže koji im dolaze u posetu.

Ulaz u Infektivnu kliniku: Zgrada je stara gotovo čitav vek 
Ulaz u Infektivnu kliniku: Zgrada je stara gotovo čitav vek

Svemu tome će, prema najvama nadležnih, izgleda doći kraj na jesen, za kada je najavljen početak rekosntrukcije te klinike stare 93 godine, u čiji sastav ulazi čak šest objekata u kojima se leče građani Srbije.

Zgrada u lošem stanju, stručnjaci odlični

Ipak, važno je reći da, koliko su zgrade te klinike u neverovatno lošem stanju, toliko su njihovi stručnjaci odlični u oblastima kojima se bave.

Čak toliko da su neki od njih, kao što je to prof. dr Goran Stevanović, prozvani dr Hausom, junakom kultne serije, jer uspevaju da otkriju teške infektivne bolesti čak i kada ne daju tipične simptome.

Ostaje da vidimo da li će se stvarno obistiniti jer se o renoviranju, čak i izmeštanju čitave klinike na drugu lokaciju, pričalo proteklih 20 godina.

Kakvo je stanje u Infektivnoj klinici mnogo bolje od reči govore fotografije, koje možete pogledati u našoj galeriji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak