Nova hapšenja: Pali opštinski funkcioneri

Mondo 28.01.2019 16:40
Nova hapšenja: Pali opštinski funkcioneri


Uhapšeno je osam osoba zbog sumnje na korupciju. Među njima funkcioneri opštine Lajkovac.Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno–informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Uhapšeni su V. К. (1959) član Opštinskog veća opštine Lajkovac zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem i G. B. (1975) predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje „Dragan Marković'' zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Postoje osnovi sumnje da je V.К. tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G.B. uticao na LJ.N. a ona na ostale osumnjičene - članove Кomisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme-cevi prihvate skuplju ponudu ponuđača "Dragan Marković ", čime je Opštini Lajkovac pričinjena šteta u iznosu od 462.850 dinara.

V.К. i G.B. se sumnjiče i da su zloupotrebom službenog položaja, u istom periodu, u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal - kamen preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća, a u nameri da posao dobije jedini ponuđač „Dragan Marković“ sa kojim je i zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je danas MUP.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak