Konačno: Renoviranje Infektivne klinike

Mondo 28.01.2019 12:30
Konačno: Renoviranje Infektivne klinike


Posle skoro čitavog veka, Infektivna klinika u Beogradu konačno dobija nov izgled. Renoviranje počinje na jesen, javlja RTS.Oljušteni malter, zarđali kreveti, dotrajale cevi, buđ u kupatilima mogu se videti ne samo u horor filmovima nego i u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Beogradu, u kojoj se leče pacijenti oboleli od teških ali i zaraznih bolesti, hepatitisa, side, malih boginja, malarije.

Infektivna klinika u Beogradu postoji 93 godine. O kompletnom renoviranju i novoj zgradi priča se duže od 20 godina.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da je jučerašnji sastanak sa predstavnicima Ministarstva i Kancelarije za kapitalna ulaganja završetak ogromnog posla za pripremu rekonstrukcije.

Stevanović je objasnio da rekonstrukciju Infektivne klinike otežava i to što mora da bude u neposrednoj blizini Kliničkog centra i to je institucija koja radi 24 sata. 

"Dogovoreno je da nema prekida rada, da nema izmeštanja Klinike zahvaljujući faznoj rekonstrukciji",naveo je Stevanović i dodao da će se na kraju izgraditi i jedan novi objekat.

Projekat je sada u pripremi, a prvi radovi će početi na jesen. "Konačno se radi ono što se dugo očekivalo", kaže direktor Infektivne klinike.

Infektivna klinika sastoji se od šest objekata, paviljonskog tima, koje je zub vremena ozbiljno načeo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak