NBA liga suspendovala Jokića

Mondo 26.01.2019 12:20
NBA liga suspendovala Jokića


Srpski košarkaš neće moći da igra za Nagetse u noćašnoj utakmici protiv Finiks Sansa u Denveru i neće primiti platu koja bi mu sledovala za taj nastupNBA liga danas je sa jednom utakmicom neigranja kaznila srpskog kosarkasa, člana Denver Nagetsa Nikolu Jokića, zbog ulaska sa klupe na teren tokom utakmice Denvera i Jute.

Jokić je suspendova jedan meč, jer je, prilikom sukoba Derika Fejvorsa i Mejsona Plamlija, usao na teren u prostoru iza kosa, iako tada nije bio u igri, saopštio je izvršni potpredsednik NBA operacija Kiki Vandervege.

"Nisam krenuo ka terenu, zašto bi me kaznili?", pitao se Nikola Jokić posle utakmice protiv Jute, tokom koje je impulsivno reagovao i krenuo sa klupe tokom sukoba igrača unutar terena.

Međutim, kazna jeste izrečena.

Srpski centar neće smeti da u petak igra za Denver protiv Finiksa, jer je definitivno prekršio važno pravilo lige, prema kojem je striktno zabranjeno napuštanje klupe tokom incidenta na terenu.

Iako nije ušao na teren, na teret mu je stavljeno to što je prešao čeonu liniju. Sankciju zbog toga saopštio je izvršni potpredsednik lige, Kiki Vandevege.

"Jokićeva blizina sukobu i agresivni pristup stvorio je mogućnost eskalacije te situacije", saopštila je liga.

Bez Jokića, mesto startnog centra Denvera na jednu utakmicu preuzeće Mejson Plamli. Upravo on je sukobom sa krilnim centrom Jute Derekom Fejvorsom i izazvao incident koji je skupo koštao Nikolu...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak