Otežan saobraćaj, skraćeno više linija

Mondo 26.01.2019 11:50
Otežan saobraćaj, skraćeno više linija


Sneg neprekidno pada u Beogradu više od 20 sati. Saobraćaj je otežan, a skraćeno saobraća nekoliko gradskih i više prigradskih linija.Kako je agenciji Beta rečeno u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd skraćene su linije 39, 303, 304, 309, 403, 406, 534, 305, 75, 88, 703, 308.

Prema najavama meteorologa, sneg će prestati da pada danas u popodevnim satima.

U Beogradu je napadao sneg visine oko 40 centimetara. Saobraćaj je otežan uz povremene zastoje.

Čiste se pretežno ulice prvog prioriteta, ali neke od prometnih saobraćajnica ovog jutra nisu bile očišćene.

Ekipe za čišćenje snega su u četvrtom stepenu angažovanja, a iz nadležnih službi preporučuju da se ne ide privatnim vozilima bez preke potrebe.

"U ovom trenutku imamo skraćenih ili preusmerenih samo 11 linija", rekao je za Tanjug zamenik gradonačlenika Beograda Goran Vesić, koji je s predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem od jutros na terenu.

Naveo je da linija 403 ide do crkve u Zucama, linija 405 saobraća Avalskim putem umesto Kumodraškom, linija 409 ide do Spomen-parka Jajinci, linije 76 i 77 ne idu do svoje okretnice, 521 ide do stare okretnice u Železniku, linije 58 i 88 ne idu kroz Ulicu Lole Ribara već paralelnom ulicom, dok linije 52, 53 i 56 ne okreću na Zelenom vencu već na staroj Železničkoj stanici.

"Bilo je jutros manjih problema s trojelbuskim linijama 28, 40 i 41 u Takovskoj ulici. Bio je problem na kontaktnoj mreži koji je rešen. U ovom trenuku imamo problem u Bulevaru kralja Aleksandar s tramvajima, takođe u pitanju je kontaktna mreža što rešavamo", rekao je Vesić.

On je ocenio da će nakon prestanka snežnih padavina sve ulice prvog prioriteta biti potpuno čiste u roku do četiri sata, a potom će početi čišćenje i ulica drugog prioriteta.

"Svi smo na terenu kako bi grad funkcionisao", poručio je Vesić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak