Održan drugi protest 'Jedan od pet miliona'

Radio 021 25.01.2019 21:02
Održan drugi protest 'Jedan od pet miliona'


Drugi protest građana pod parolom 'Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama' počeo je okupljanjem građana kod Srpskog narodnog pozorišta.Građani nose zastave Srbije i Vojvodine, kao i različite antirežimske transparente. 
 
Građanima su se obratili docentkinja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Bojana Bodroža, profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu Ivana Spasić, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu Tea Vukadin, a moderator je bio glumac Milorad Kapor.
 
Nakon govora, krenula je protestna šetnja. Građani šetaju Jevrejskom ulicom, zatim Bulevarom oslobođenja, potom u Maksima Gorkog do zgrade RTV-a, te do zgrade Pokrajinske vlade.
 
Protesti se šire Srbijom i sve veći broj gradova iz sedmice u sedmicu se priključuje Beogradu, odakle su prvi protesti počeli pre oko dva meseca. Novosađani su prvi put izašli na ulice u organizaciji inicijative "Jedan od pet miliona" prošlog petka.
 
Više od 70 profesora, asistenata, saradnika i istraživača sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dalo je podršku građanima koji protestuju u više gradova Srbije. Podršku građanima dali su već Filozofski fakultet u Beogradu, Fakultet političkih nauka i Pravni fakultet u Beogradu. Uz njih je stalo još 144 profesora i saradnika sa različitih državnih univerziteta u Srbiji, među kojima su i pojedini novosadski profesori sa Akademije umetnosti, Fakulteta tehničkih nauka, Poljoprivrednog i Prirodno-matematičkog fakulteta.
 
Podršku protestima dali su i advokati širom Srbije.
 
Opširnije uskoro.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak