Dizajnerka enterijera otkriva: Ovo su najbolje boje zidova za svaku prostoriju

Sensa 25.01.2019 13:56
Dizajnerka enterijera otkriva: Ovo su najbolje boje zidova za svaku prostoriju


Kada menjate boju zidova, bilo bi dobro da uzmete u obzir činjenicu da različite nijanse utiču na raspoloženje.Studija u kojoj je učestvovalo 745 kandidata otkrila je koje boje kako utiču na naše emocije, a u skladu sa tim evo i kojom bojom bi trebalo okrečiti koju prostoriju. 

Dnevna soba 

"Pošto je to mesto gde provodimo vreme sa svojom porodicom, klijenti često žele da atmosfera u toj prostoriji bude umirujuća i opuštajuća", rekla je dizajnerka enterijera Grejs Geret. 

"Nije iznenađujuće da se zbog toga najčešće biraju pastelne nijanse za dnevnu sobu". 

Istraživanje je pokazalo da su među volonterima najpopularnije svetlo zeleno-siva nijansa, lila i svetlo plava, a i dizajnerka se slaže da je to dobro rešenje za dnevnu sobu.

Kuhinja 

Ako želite da budete dobro raspoloženi i pozitivni, ne možete da pogrešite birajući tople žute nijanse. 

Nijanse žute i narandžaste boje, kao i neke pink, dokazano pomažu da budemo bolje raspoloženi

"Pametno koristite te nijanse, razmislite o manjim prostorijama, naslikanim oblicima ili farbanju pojedinih zidova ovim bojama", savetuje dizajnerka.

Spavaća soba/kupatilo 

Kada je reč o spavaćoj sobi, želite da se tu osećate opušteno i ušuškano. Iako verovatno ne biste pretpostavili da tamniji tonovi mogu da vam poprave raspoloženje, ponekad mogu. 

Tamno siva boja, kaže dizajnerka enterijera, pomaže da se osećate udobno i opušteno u spavaćoj sobi.

"Ipak, ono što bi trebalo da imate na umu je da tamne nijanse mogu da učine da prostorija izgleda manje", kaže Grejs. "Ukoliko tamni zidovi nisu opcija za vas, možete da razmislite o farbanju vrata u crno ili o farbanju određenih delova zida u tamno". 

Dizajnerka enterijera kaže da je kupatilo idealna prostorija za tamnije boje. 

"Reč je o prostorijama gde ne provodite mnogo vremena, ali svejedno boje mogu da imaju uticaja", kaže ona i savetuje da probate crnu, tamno sivu boju ili tamne tonove nekih drugih boja.

 

  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak