Beograd pred 'vanrednim stanjem': Vesić: Čeka nas težak dan, jak sneg od podneva, kritičan poslepodnevni špic

Blic 25.01.2019 12:55
Beograd pred 'vanrednim stanjem': Vesić: Čeka nas težak dan, jak sneg od podneva, kritičan poslepodnevni špic


Sneg slabog intenziteta već pada u pojedinim delovima Beograda, a prema najavama meteorologa i čelnika prestonice od podneva nas očekuju vejavice koje bi mogle da izazovu velike probleme pre svega u funkcionisanju saobraćaja.- Intenzivnije padavine se očekuju od podneva i uveče - rekli su za "Blic" iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nove muke za gradski prevoz 
Nove muke za gradski prevoz

Sve ekipe "Beograd puta", ali i drugih javnih komunalnih preduzeća su već na terenu.

- Pred nama je težak dan. Prema trenutnim prognozama, oko 12 sati će početi da pada intenzivno i padaće 24 sata. Očekuje se između 15 i 30 centimetara novog snega, a u nekim delovima grada čak i do 40 centimetara - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao da je noćas na ulice preventivno bačeno oko 500 tona soli, oko 200 tona mešavine i 80.000 litara kalcijum-hlorida.

- Ono što želim građanima da kažem to je da pokušaju da izbegnu popodnevni spic. Petkom u Beogradu je, inače, između 16 i 19 sati intenzivniji saobraćaj jer tada može da dođe do određenih zastoja u čišćenju zato što su velike gužve i naši kamioni uđu u kolonu i ne mogu da čiste istom brzinom kao što čiste ujutru ili kada nema nema špica” - rekao je Vesić i savetovao građane i da koriste javni prevoz kako bi nadležne službe mogle brže da čiste sneg.

Vanredna sednica zbog snega

U podne će u Skupštini grada biti održan vanredni sastanak gradonačelnika dr Zorana Radojičića, gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića, gradskog sekretara za vanredne situacije Darka Glavaša i svih direktora gradskih preduzeća. Cilj je, između ostalog, da se izbegne kolaps koji je tokom jučerašnjeg prepodneva viđen u pojedinim delovima grada.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak