Alcatel 5V: Novo-stari igrač u srednjoj klasi

Blic 24.01.2019 13:02
Alcatel 5V: Novo-stari igrač u srednjoj klasi
Manji proizvođači pod naletom premijum modela primorani su da neke naprednije karakteristike prilagode svojim uređajima kako bi ostali u prihvatljivom cenovnom rangu. Alcatel se sa time dosta dobro snašao.

Alcatel 5V je telefon koji, bar na papiru, ima sve bitne stvari. Tu je veliki ekran sa razmerom 18:9 koji oni negde, sa pravom, stavljaju u prvi plan. Takođe, tu je i dualna kamera koja ima veštačku inteligenciju i slike koje pravi su pristojnog kvaliteta. Da je u pitanju ipak telefon srednje klase svedoči to što nema opcije za brzo punjenje, ali to se modelu Alcatel 5V teško može uzeti kao zamerka.

Alcatel 5V na zadnjoj strani ima dulanu kameru ali i senzor za otisak prsta 
Alcatel 5V na zadnjoj strani ima dulanu kameru ali i senzor za otisak prsta

Telefon ima ekran od 6.2 inča uz LCD panele koji idu uz 2.5D Dragrontrail staklo. Ovo je kombinacija koja daje dosta dobar kvalitet slike na displeju koji ima samo 720p rezoluciju, ali vam korisničko iskustvo zbog toga nimalo neće biti umanjeno. Sam telefon je dosta lagan iako je u njega smeštena baterija od 4000mAh koja kod većine telefona srednje klase automatski znači i dodatnu težinu. Baterija je verovatno i jedna od najjačih njegovih strana jer je postojana i dosta pouzdana.

U pogledu dizajna telefon izgleda i više nego pristojno. Ivice su blago zakrivljene iako je poleđina napravljena od neke vrste kombinacije plastike i stakla. Zamerka jedino može da stoji na tome da je pravi magnet za otiske prsta.

Telefon ima bateriju od 4.000 mAh 
Telefon ima bateriju od 4.000 mAh

Kamera na ovom Alcatel modelu je dualna. Kvalitet slika je sasvim solidan, naročito pri dnevnom svetlu. Kombinacija sočiva od 12MP + 2MP uz veštačku inteligenciju daje vrlo prihvatljive rezultate, a na raspolaganju vam je AI detekcija različitih scena, bokeh efekat, HDR, noćni mod, panoramu... Zapravo sve što se danas očekuje od kamere jednog smartfona. Prednja kamera ima 8MP.

Alcatel 5V: Novo-stari igrač u srednjoj klasi 

Sam hardver je prilično postojan i sasvim solidan. Na kratkom testu „Blica“ pokazalo se da Mediatek MT6762, osmojezgarni procesor koji pokreće ovaj telefon, može da se nosi sa većinom zadataka. On inače počiva na sličnoj strukturi kao Snapdragon 625. Sve je praćeno sa 3GB RAM i 32GB interne memorije, koja može da se proširi na 128MB.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak