Sneg napravio haos i u regionu: Vetar otežava situaciju, na jadranu crveni alarm

SrbijaDanas 24.01.2019 10:25
Sneg napravio haos i u regionu: Vetar otežava situaciju, na jadranu crveni alarm


U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH, pa se vozači upozoravaju na oprez.Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim predelima, mestimično ima više od pola metara snega. Sneg pada ponegde i na Jadranu, gde osim pahulja duva jaka olujna bura, podno Velebita s udarima orkanske jačine.

Prema informacijama Metoalarma, crveno upozorenje dato je za područje Kvarnera i severi Jadran, dok je ostatak hrvatskog dela mora u narandžastom.

Novi snežni pokrivač očekuje se u Podunavlju, gde će duvati i umere severni vetar. Samo je u Dalmaciji delimično sunčano s umerenim naoblačenjem i ponegde s jakom i olujnom burom.

Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, ali se, zbog snežnih padavina i poledice, saobraćaj odvija usporeno, posebno na deonicama u višim planinskim predelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog snežnih smetova, saobraćaj je privremeno obustavljen na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine. U nižim predelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, pa je moguća i poledica, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na pojedidnim deonicama magla smanjuje vidljivost na 30 metara, kao na putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. U Crnoj Gori na moru je sunčano, a na planinskim vrhovima sa snegom koji i danas pada u višim predelima.

Visina snežnog pokrivača na Žabljaku je, na primer, viša od 80 centimetra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak