Plenković o aferi 'ministar i kokain': Ovo je neviđeno

B92 23.01.2019 13:58
Plenković o aferi 'ministar i kokain': Ovo je neviđeno


O fotografijama na kojima je ministar u hrvatskoj Vladi danas govorio i premijer Plenković. 'Najpodmukliji pokušaj fabrikovanja lažnih informacija'Podsetimo, hrvatski list Nacional objavio je fotografije na kojima je navodno ministar Tomislav Tolušić, u društvu prostitutke, kako konzumira kokain. Nacional je u tekstu naveo da je reč o prefinjenoj fotomontaži, a da je apartman u kom su navodno smešteni akteri afere zapravo u Beogradu.

Premijer Andrej Plenković na početku danasnje sednice vlade ocenio je da je, pokušaj diskreditacije ministra olušića uz pomoć kompromitovanih montiranih fotografija, do sada najpodmukliji pokušaj fabrikovanja lažnih informacija. Plenković je rekao da do sada ovako nešto još nije viđeno.

"Otkrivamo nove dimenzije onih koji se bave krivičnim delima. Čudi me što neki misle da je sve ovo deo nekog PR-a i pokušaj skretanja pažnje s nekih drugih problema. Zahvaljujem svima koji misle da smo toliko kreativni. Očekujem da će nadležna tela otkriti ko je i zašto ovo napravio", kazao je premijer i zahvalio hrvatskoj tajnoj službi SOA i nedeljniku Nacional na objektivnom pristupu, preneo je portal Dnevnik.

Aktuelnu situaciju je ponovo danas komentarisao i Tolušić te poručio da će sve biti poznato kad se završe istrazne radnje. Upitan na koju bandu je mislio kada je govorio da zna koji ljude stoje iza pomenutih fotomontaža, Tolušić je rekao d će "ta banda vrlo brzo završiti u zatvoru".

Inače, Tolušić je je juče novinarima rekao da uvoi red u svom resoru koji čisti od kriminala već dve godine i da je, kako je rekao, "dirnuo u niz osinjih gnezda i da mu je drago zbog toga".

"Svi koji misle da će to moći da reše pretnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima u poslednje vreme, to mogu da zaborave", rekao je ministar koji očekuje da će policija i tužilaštvo zbrzo završiti svoj posao. "Bandi koja se malo zaigrala" poručio je da se "namerila na pogrešnog i da počnu da pakuju kofere".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak