Projekcije domaćih dokumentaraca u 8 gradova Srbije

RTV 22.01.2019 12:44
Projekcije domaćih dokumentaraca u 8 gradova Srbije


U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 24. januara, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije, najavili su organizatori.



Projekcije domaćih dokumentarnih filmova biće održane 24. januara u osam gradova Srbije, okviru programa „Dan domaćeg filma“ u organizaciji Filmskog centra Srbije, najavili su iz FCS.

FCS sa udruženjem DOK Srbija nastavlja sa realizacijom projekta Dan domaćeg filma, sa ciljem promocije domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni.

Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.
Program podrazumeva besplatnu filmsku projekciju i razgovor sa autorom, i održaće se u osam gradova Srbije.

Publika u Nišu imaće prilike da vidi film „Enkel“ Aleksandra Reljića, a poštovaoci dokumentaraca u Vranju ostavrenje „Dugo putovanje u rat“ Miloša Škundrića.

Film Teae Lukač „Najvažniji dečko na svetu“ biće prikazan u Novom Sadu, dok će publika u Novom Pazaru biti u prilici da vidi ostavrenje „Wongar“ Andrijane Stojković.

U Čačku će biti prikazana dva filma: „Tako mi na istoku“ Katarine Mutić i „Dnevnik jednog kamiondžije“ Miloša Ljubomirovića.

Dokumentarac „Gora“ Stefana Miloševića biće prikazan u Vrnjačkoj Banji, a u Leskovcu ostavrenje „Pejzaži rata, pejzaži mira“ Arona Sekelja i film „Siguran posao“ Igora M.Toholja.

Ljubitelji dokumentaraca u Zrenjaninu imaće priliku da vide film „Okupirani bioskop“ Senke Domanović.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak