Prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu

Danas 22.01.2019 12:41
Prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu


Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) prekinuli su štrajk posle razgovora sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i predstavnicima kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić, saopštilo je danas to ministarstvo.Na sastanku je, kako se navodi, „postignut dogovor i doneto kompromisno rešenje, prihvatljivo svim stranama u sporu, a u cilju umanjenja štetnih posledica štrajka po građane“.

Štrajkački odbor sindikata „Nezavisnost“ RGZ i Jedinstvena organizacija sindikata RGZ započeli su štrajk 6. decembara 2018. godine, sa zahtevom da se povećaju plate.

Sekretar sindikata „Nezavisnost“ Nebojša Pejčinović rekao je danas agenciji Beta da je sa Ministarstvom za rad dogovoreno da se u narednih godinu dana isplate ukinuti dodaci i primanja po osnovu posebnih zvanja katastarskih službenika zbog čega su plate u 2018. godini smanjene 35 odsto.

„Dogovorili smo da nam se umanjenje plata nadoknadi tokom godinu dana i da se u ovoj godini obračunaju redovna povećanja“, rekao je Pejčinović.

Dodao je da je dogovoreno i da se formira radna grupa koja će da definiše status katastarskih službenika kao i da se povuku sve prijave protiv radnika koje su podnete u toku štrajka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak