Uskoro tender za Petrohemiju, zainteresovan NIS

Radio 021 22.01.2019 12:30
Uskoro tender za Petrohemiju, zainteresovan NIS


Tender za privatizaciju HIP "Petrohemije" mogao bi da bude u prvom kvartalu ove godine, a kompanija NIS je spremna da se javi na konkurs, kaže predsednik sindikata "Pravda" HIP Petrohemije Zlatko Bekić.Na pitanje da li očekuje da će privatizacija ovog preduzeća biti tema razgovora delegacije Rusije i Srbije u Beogradu, Bekić za Tanjug kaže da to ne očekuje, s obzirom na činjenicu da je reč, kako kaže, o susretu na visokom nivou.
 
"Nemamo posebna očekivanja jer mislimo da nismo tema sastanka ovako visokog nivoa. Rusi imaju svoju kompaniju u Srbiji, to je NIS, i ako bude privatizacije, a imamo informacije da su zainteresovani i da pripremaju dokumentaciju za javni poziv, da će to da se uradi preko kompanije NIS", kaže Bekić.
 
Inače, Fiskalni savet je ocenio da će u 2019. godini "Petrohemija" dobiti strateškog partnera ili otići u stečaj.
 
Bekić kaže kako "ne veruje da bankrot može da se desi", a stav Sindikata je da je privatizacija jedino rešenje za "Petrohemiju".
 
"Sigurni smo da je NIS zainteresovan. Pominju se još neki. Očekujem da će javni poziv biti raspisan u prvom kvartalu ove godine. Tada će sve biti mnogo jasnije", ističe Bekić.
 
Petrohemija je po vrednosti izvoza na šestom mestu u Srbiji i poslednjih godina posluje pozitivno.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak