Nagrade američkih producenata: 'Zelena knjiga' sve bliže Oskaru

Blic 21.01.2019 13:31
Nagrade američkih producenata: 'Zelena knjiga' sve bliže Oskaru


Film "Zelena knjiga" (Green Book) osvojio je nagradu Udruženja američkih producenata (PGA) a kako je na nedavnoj dodeli Zlatnog globusa proglašen za najbolju komediju/mjuzikl, to ga je postavilo na čelo kolone kandidata za Oskara.Nema boljeg nagoveštaja za osvajača Oskara za najbolji film od nagrade Udruženja producenata. Za 29 godina koliko se PGA nagrada dodeljuje, 21 put su se podudarili sa Oskarom za najbolji film. S druge strane, u poslednje tri godine, dva puta su omašili: 2016. PGA je nagradu dodelio "La La Landu" a 2015. "Velikoj prevari" (Oskare su osvojili "Mesečina", odnosno "Pod lupom"). Prošle godine "Oblik vode" je bio prvi izbor i članova PGA i Akademije.

"Zelena knjiga", reditelja Pitera Farelija, priča o turneji tamnoputog pijaniste (Maheršala Ali) i njegovog vozača, bivšeg izbacivača i rasiste iz Bronksa (Vigo Mortensen) po američkom Jugu šezdesetih. 


Najbolji animirani film, prema oceni Udruženja američkih producentata, je "Spajdermen: Novi svet", nagradu za dokumentarac dobio je "Won't You Be My Neighbor?" o životu Mister Rodžersa, jednog od najvoljenijih TV voditelja dečjih emisija u SAD, dok su u domenu televizijskih ostavrenja za najbolje proglašeni "Amerikanci" (poslednja sezona) u kategoriji dramskih serija i "The Marvelous Mrs. Maisel" za humorističku seriju.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak