Ko ide u Maksi nek se spremi za mali šok na kasi

Mondo 21.01.2019 12:38
Ko ide u Maksi nek se spremi za mali šok na kasi


Kompanija Delez Srbija odlučila je na dalji korak u borbi protiv plastike i upotrebe jednokratnih kesa. Nakon što su prvi uveli naplatu, sada su...U svim objektima Delezovih prodavnica iz lanaca Maxi, Sho&Go i Tempo važe nove cene koje će mušterije morati da plate ukoliko ne žele da kupljenu robu iz radnje iznose u džepovima.

Nove cene kesa u objektima Maxi i Shop&Go je pet dinara, a u Tempu sedam dinara.

U Delezu ovu odluku obrazlažu ekološkim razlozima.

“U skladu sa novom regulativom Evropske unije i odlukom Grada Beograda, a sa ciljem daljeg smanjenja upotrebe jednokratnih plastičnih kesa u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go promenjena je cena kesa", kažu u Delezu.

Kako bi dodatno pružili doprinos akciji smanjenja upotrebe kesa za jednokratnu upotrebu omogućili su, kako dodaju, svim kupcima da u narednih mesec dana nabave pamučne cegere po promotivnoj ceni od 59 dinara.

"To je nagrada za poverenje i vernost jer samo zajedno možemo postići značajne rezultate u ovoj oblasti. Građani su, otkako je uveden sistem naplate kesa, smanjili njihovu upotrebu za 65 odsto, a ova promena treba dodatno da ih podstakne da odlazak sa cegerom u nabavku postane njihova navika”, navode iz te kompanije a prenosi B92.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak