Vučić: Ako ne ukinu takse, možemo na izbore

Mondo 20.01.2019 14:22
Vučić: Ako ne ukinu takse, možemo na izbore


Ako neće da bude ukidanja taksi, onda da pružimo šansu i Haradinajevoj ideji da me skinu sa vlasti, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Aleksandar Vučić je izjavio da je bitno da međunarodna zajednica i Evropa saopšte da li će uskoro biti ukinute kosovske takse na robu iz Srbije, odnosno da li će biti nastavljen dijalog, kako bi znao da li da se organizuju vanredni izbori ili ne.

"Ako nema dijaloga, nema smetnji da idemo na izbore. Zato je bitno da znamo žele li oni razgovore... Mislim da je važno da vodimo računa o državnim interesima. I zato hoćemo odgovor od Evropljana i Prištine. Ako neće da bude ukidanja taksi, onda da pružimo šansu i Haradinajevoj ideji da me skinu sa vlasti. A to se radi na izborima", rekao je Vučić.

On je zamolio Prištinu da ukine takse, a EU da jasnije utiče na Prištinu i ukaže na neophodnost dijaloga.

"Moja molba i apel partnerima u EU je da još snažnije utiču na Prištinu da ukine takse, jer smatram da je važno da nastavimo razgovore o odnosima Srba i Albanca u budućnosti. Molim ih da ti njihovi zahtevi, ne bih rekao pritisci, budu jasniji i određeniji, jer je veoma važno da razgovaramo i to ne samo zbog Srba na KiM, već i zbog nas", rekao je Vučić na konferenciji za novinare organizovanoj posle posete predsednika Rusije Srbiji.

Kako kaže, čuli smo reči albanskih zvaničnika, Hodžaja i Haradinaja, koji kažu da je osnovni cilj taksi naneti štetu Srbiji, ekonomsku i političku.

"Neki od njih misle da je vreme i da će me skloniti na ulici u Beogradu, u to nisam ulazio, ali mislim da nije ozbiljan pristup onih koji misle da su državnici ili deo neke države, a da nanesu štetu građanima koje predstavljaju", rekao je Vučić.

Kad nema dijaloga, uvek postoji opasnost od mnogo težih i lošijih rešenja u budućnosti, upozorio je on.

"Mi smo veoma spremni uvek da razgovaramo, da vidimo dokle se stiglo u vezi sa ZSO i kakve ideje imaju, jer svaki dan slušam o nekom konačnom rešenju, a vidim da to podrazumeva da Srbija prizna Kosovo. A šta Srbija i Srbi imaju od toga - nijedan odgovor nisam dobio od Prištine", istakao je Vučić.

Vučić kaže i da, za razliku od drugih koji očekuju pokazivanje mišića sa naše strane, da to ne treba da radimo, već da pokazujemo razum i razgovaramo i tragamo za rešenjem.

"Bez tog rešenja, imaćemo probleme i mi i Albanci", rekao je Vučić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak