Danas protest 'Jedan od pet miliona' u Novom Sadu

Danas 18.01.2019 12:13
Danas protest 'Jedan od pet miliona' u Novom Sadu


Prvi protest inicijative 'Jedan od pet miliona' u Novom Sadu održaće se u petak, 18. januara u 18 časovaPrvi protest '1 od 5 miliona' u Novom Sadu održaće se u petak 18. januara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova, najavili su organizatori.

Na skupu će, kako se navodi, govoriti novosadski glumac Milorad Kapor i student prava Milan Vujić, a u ime organizatora protesta u Beogradu govoriće glumac i nekadašnji student Akademije umetnosti u Novom Sadu Branislav Trifunović. Učesnici protesta će posle završetka skupa na Pozorišnom trgu krenuti u šetnju gradskim ulicama koja će biti okončana na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.

„Novi Sad se na ovaj način priključuje protestima pokrenutim u Beogradu početkom decembra, koji se poslednjih nedelja šire na čitavu Srbiju. Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo. U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom delu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu. Grad koji je nekad s pravom nazivan Srpskom Atinom najteže je postradao od sadašnje vlasti i danas više i ne liči na onaj Novi Sad koji smo poznavali i voleli. Zato u pozivu na protest koji su uputili organizatori skupa, između ostalog, stoji: Vreme je da građani Novog Sada bez straha progovore na trgovima i ulicama svog grada i glasno kažu: Stop nasilju, korupciji i bezakonju“, navodi se u saopštenju.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak