Veliki broj autobusa iz unutrašnjosti prevozio građane na doček Putina

N1info 17.01.2019 17:21
Veliki broj autobusa iz unutrašnjosti prevozio građane na doček Putina


U više gradova širom zemlje u organizaciju putovanja u Beograd na doček ruskog predsednika Vladimira Putina uključili su se i organi lokalne samouprave i opštinski odbori vladajućih stranaka.Zvanično, doček predsednika Rusije ispred Hrama Svetog Save u Beogradu organizuje Udruženje "Centar za razvoj Beograda".

Građani Niša su organizovano, sa najmanje 50 autobusa, krenuli u Beograd na doček Putina, saznaje agencija Beta iz više izvora, a organizovano su došli i članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke iz svih opština na području Nišavskog upravnog okruga, ali i zaposleni u tamošnjim javnim preduzećima i ustanovama.

Gradski odbor SNS pozivao je građane Vranja nekoliko dana pred dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina da se jave tom odboru ukoliko žele da putuju u Beograd.

Poziv građanima bio je upućen preko lokalnih medija, a svako ko je bio zainteresovan mogao je da se, za besplatan i organizovan prevoz iz Vranja, javi na broj telefona koji je u ovom pozivu objavljen.

Iz Kruševca je tokom prepodneva, prema nezvaničnim informacijama, put Beograda, na doček Putina krenulo 50-tak autobusa.

Na doček Putina iz Čačka u Beograd krenulo je oko 20 autobusa, a iz Vršca je planirano 11 autobusa. Šest autobusa krenulo je iz Lučana, a mešu putnicima su radnici vojne fabrike "Milan Blagojević" iz Lučana, zaposleni u opštinskoj upravi i u javnim preduzećima.

Načelnica Šumadijskog upravnog okruga i funkcioner Srpske napredne stranke Biljana Stošić Ilić rekla je da se u Kragujevcu narod sam organizovao za odlazak u Beograd na skup na kojem će govoriti Putin.

Ona je agenciji Beta rekla da svi koji žele mogu da idu za Beograd, kao i da je taj odlazak "spontan i na dobrovoljnoj osnovi".

I funkcioner SPS-a u Kragujevcu i član Gradskog veća Zoran Prokić je rekao je odlazak građana u Beograd spontan i da se SPS nije uključivao u organizaciju.

I oko 200 građana Novog Pazara prisustvovaće dočeku organizovanom u Beogradu u čast predsednika Rusije Vladimira Putina, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Predstavnici Srpske napredne stranke pozivaju pristalice i putem društvenih mreža da dočekaju Putina i "šetaju za pristojnu i normalnu Srbiju koja ume da ceni prijatelje".

Putin bi oko 18 časova trebalo da obiđe hram sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gde će ih dočekati srpski patrijarh Irinej.

Većina niških sekretara otišla da vidi Putina

Većina gradskih seretara u Nišu nije na svojim radnim mestima, jer su organzovano otišli u Beograd da vide predsednika Rusije Vladimira Putina. Kako su objavile Južne vesti, od 17 sekretara samo petoro je došlo na posao, neki su bolesni, dok je većina otišla u Beograd. 

"Sekretara možete dobiti sutra, trenutno nije u kancelariji", najčešći su odgovor koji su sekretarice rekle novinarima.

Novinari Južnih vesti su kod Pravnog fakulteta zatekli sekretara za zaštitu životne sredine Ivanu Krstić i sekretara za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj Vladislavu Ivković, kako ulaze u autobuse koji u organizaciji SNS idu putem Beograda na najavljeni miting podrške Putinu. 

Otišli su u srpsku prestonicu, potvrdili su u njihovim sekretarijatima i Igor Igić iz Sekretarijata za planiranje i izgradnju, kao i sekretar za ozakonjenje Aleksandar Petrović. U kancelariji sekretara za poslove uprave i građanska stanja Milana Janićijevića rekli su samo da je "van grada". 

Osim sekretara za dečju i socijalnu zaštitu Mirjane Popović, za kulturu i informisanje Nebojše Stevanovića, za investicije Vanče Dimitrova, za poljoprivredu Saše Stoiljkovića i sekretara za za obrazovanje Marine Kostić, ostalih sekretara nije bilo na radnim mestima. I načelniku Gradske uprave Ljubiši Janiću je danas posao bio važniji od Putina, pa je ostao u Nišu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak