Vučić primio orden od Putina: Ovo je čast i obaveza za mene

N1info 17.01.2019 17:20
Vučić primio orden od Putina: Ovo je čast i obaveza za mene


Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je orden Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navodeći da ceni njegov principejlni stav u uticaj na dobre rusko-srpske odnose. Vučić je naveo da je to velika čast za Srbiju i za njega i da predstavlja obavezu da radi na budućim odnosima dve zemlje.Drago mi je da odlikujem predsednika Srbije visokom državnom nagradom Rusije, rekao je Putin. Ime Aleksandra Nevskog, velikog svetitelja i pokrovitelja diplomata, koji se izborio za nezavisnost u borbi protiv stranih osvajača i koji je proslavio Rusiju i sebe, posebno se poštuje u našoj zemlji, naveo je ruski predsednikč. "Za 300 godina u istoriji ove nagrade upisani su i knez Miloš Obrenović i predsednik Vlade Srbije u vreme Prvog svetskog rata Nikola Pašić... Sada je zasluženo uneseno i vaše ime, poštovani predsedniče", rekao je Putin dodajući da srpskog predsednika znaju kao iskrenog prijatelja i zaslužnog za unapređenje rusko-srpskih odnosa.

Cenimo vaš principijelan stav predsedniče, želimo vam zdravlje, blagostanje i nove uspehe na vašoj državnoj funkciji, naveo je Puti n i uručio orden Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije.

Nakon toga, obratio mu se Vučić na ruskom: "Za mene i za Srbiju dobiti orden Aleksandra Nevskog je velika čast, ali velika odgovornost u mom budućem radu za širenje saradnje Srbije i Rusije. Ovo odlikovanje za mene ima veliki značaj. Zašto sam to rekao? Zato što dobijam ovaj orden od predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimjiroviča Putina".

Vučić je rekao da je Putin lider najvažniji za Rusiju, koji je podigao Rusiju, zaštitio njeno dostojanstvo, ali i vitalne interese sprskog natroda. "Naš srpski narod nikad neće zaboraviti šta je Vladimir Vladimirovič Putin uradio 2015. kad je Rusija stavila veto na britansku rezoluciju prema kojoj bi Srbi trebalo da budu proglašeni za genocidni narod. Tada je predsednik Putin zaštitio istinu i pravdu i zato imamo veliku odgovornost za sve što ćemo raditi u budućnosti. Kao drugo, između naših zemalja su dobri odnosi, politički odnosi, svakako imamo velike mogućnosti da proširimo našu saradnu po ekonomskim pitanjima. Ova nagrada, ovo priznanje koje sam dobio danas, predstavlja veliku obavezu za mene - da radim na budućim odnosima Srbije i Rusije. Ponosim se mojom Srbijom koja je zaslužila ovu nagradu", rekao je Vučić dodajući da je Srbija poslednjih godina uspešno čuvala svoj teritorijalni integritet i vojnu neutralnost.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak