Građani se okupljaju na Terazijama, nose transparent '1 od 300 miliona'

B92 17.01.2019 17:15
Građani se okupljaju na Terazijama, nose transparent '1 od 300 miliona'


Građani i građanke Srbije se okupljaju na Terazijama i kod Palate Albanija, odakle će krenuti ka Hramu Svetog Save, u šetnju u čast prijateljstva Srbije i Rusije.Oni su krenuli Ulicom kralja Milana do Hrama "Svetog Save", gde će kasnije pozdraviti dva predsednika.

Na čelu kolone građani nose transparente na kojima piše: “Spasiba president” i “Za slobodnu i pristojnu Srbiju”.

Predsedniik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nakon što je dobio orden "Aleksandar Nevski” da ga na "centralnim beogradskim ulicama čeka ogroman broj ljudi".

"Dobio sam informaciju da je na ulicama Beograda već 30.000 ljudi koji su došli da vas pozdrave i još pristižu", rekao je nešto ranije predsedniik Srbije Aleksandar Vučić ruskom predsedniku.

Saobraćaj u tom delu grada ne funkcioniše, a građani se nalaze u blizini Palate Albanija i na Terazijama.

Na čelu kolone su veliki transparent "Jedan od 300 miliona", transparent sa slikama ruskog i srpskog predsednika, kao i transparent "Srbija-Rusija večni prijatelji".

Veći broj građana nosi zastave Srbije.

Naročito se ističe nekoliko većih zastava na kojima piše "Vučiću-Srbine", a vidi se i nekoliko zastava na kojima je ukomponovan srpski i ruski grb.

Parkiran je i kamion sa zvučnicima.

Na skup u Beograd krenuo je veći broj građana autobusima iz drugih gradova.

Zvanično, skup je jedino najavilo Udruženje Centar za razvoj Beograda koje tvrdi da za to nema zvaničnu podršku Vlade Srbije niti vladajućih partija

Predstavnici Srpske napredne stranke pozivali su pristalice putem društvenih mreža da dočekaju Putina i dođu na "šetaju za pristojnu i normalnu Srbiju koja ume da ceni prijatelje".

Na sajtu Grada Beograda navedeno je da će se šetnja kretati trasom Studentski trg – Vasina – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Slavija – Bulevar oslobođenja.

Putin bi danas posle 18 h sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem trebalo da obiđe hram ;gde će ih dočekati srpski patrijarh Irinej. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak