Dačić: Putin ne donosi rešenje za Kosovo, on nas pita koje je rešenje

N1info 17.01.2019 15:31
Dačić: Putin ne donosi rešenje za Kosovo, on nas pita koje je rešenje


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za N1, uoči dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, da Srbija ima potpunu podršku Moskve za postizanje kompromisnog rešenja o Kosovu. Ocenio je i da su politički odnosi dve zemlje odlični, ali da bi ekonomsku saradnju trebalo unaprediti.Dačić je u izjavi za N1 u Palati Srbija, gde će biti priređen svečani doček ruskom predsedniku, rekao da je poseta Vladimira Putina kontinuitet dobrih odnosa Beograda i Moskve.

Podsetio je da su politički odnosi dve zemlje odlični i da Srbija ima podršku Rusije za očuvanje teritorijalnog integriteta, ali smatra i da se pogodnosti sporazuma o slobodnoj trgovini nedovoljno koriste i da na tom polju ima prostora za napredak.

Dačić je demantovao pisanje pojedinih beogradskih medija da Putin u Beograd donosi rešenje za Kosovo.

“Ne donosi rešenje, on nas pita koje je rešenje. Sa njima redovno razmenjujemo informacije u poslednjih pet, šest godina, još otkad sam ja bio premijer”, podsetio je on.

Na pitanje N1 šta zvaničnici Srbije kažu Putinu kada pita koje je rešenje za Kosovo, Dačić je rekao: “Vi znate naše predloge za kompromisno rešenje, oni podržavaju da nađemo neki kompromis, kritikuju jednostrane poteze Prištine i aktivni su u podršci koju nam pružaju u međunarodnim organizacijama.”

Dačić je rekao i da Putin malo kasni, ali da se na tako nešto računa pri ovako velikim posetama. Protokol ostaje isti, samo je satnica pomerena, objasnio je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak