Agasi: Tenis je dobio ono što zaslužuje - Đokovića na vrhu

Blic 17.01.2019 12:56
Agasi: Tenis je dobio ono što zaslužuje - Đokovića na vrhu


Legendarni Andre Agasi, trener Grigora Dimitrova i nekadašnji trener Novaka Đokovića, istakao je da i dalje navija za srpskog tenisera, kao i da je dobro što se Novak vratio u vrh.Agasija su pitali da li misli da bi Novak napravio iste rezultate i da su njih dvojica nastavili da rade zajedno.

- To je dobro pitanje. Teško je ući u nečiju glavu. Ja se nadam da sam nešto doprineo, ali potrebno je dvoje za to, znate... Verovatno ima mnogo stvari koje sam mu tokom naše saradnje na silu “gurao” – ne znam da li je bilo potrebno više vremena da te stvari svari ili sam samo stvorio dodatni nemir u njegovom životu - rekao je Agasi i dodao:

- Kako god bilo, tenis je dobio ono što zaslužuje, a to je Đokovića na najvišem nivou. Oduševljen sam time što radim, on je neko za koga takođe navijam. Kada sam počeli da radimo, bio sam ubeđen da će osvajati dva Slema godišnje u naredne tri-četiri sezone i sigurno je na dobrom putu da to učini.

U poslednje vreme u tenisu se dešavaju brojne promene – u kalendaru, u pravilima, a Dejvis kup je reformisan. Agasi jasno razlikuje vrstu promena.

- Ne volim nijednu promenu koja stavlja pod znak pitanja prethodna dostignuća u sportu, ali ne smetaju mi one koje su napravljene kako bi bilo bolje navijačima i igračima. Ali ako promene dovode u sumnju prethodne rezultate, onda to implicitno ima posledice po integritet, istoriju i tradiciju naše igre. Nadam se da će svi igrači nastupiti, ali promenama u Dejvis kupu tenis se oduzima od korena igre, mnoge zajednice su imale korist od njega na brojne načine. Prelazak Vimbldona sa belih na žute lopte, US open sa danom pauze između polufinala i finala, to je nivo promena prihvatljiv za mene.

Osvajač osam Gren slem titula kaže da nije još detaljno upoznat sa potencijalom nove generacije, ali imao je spreman odgovor na pitanje o Stefanosu Cicipasu.

- Divno je videti kako se brzo prilagodio na brže podloge. Na prvi pogled on je veliki momak sa dugačkim zamasima kod udaraca koji bi mogao da se muči na bržim terenima, ali veliki je borac i napravio je sitna prilagođavanja koja mu pomažu da bude dobar na svim podlogama. Dopada mi se njegov takmičarski duh - zaključio je Agasi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak