Zlatno jaje 'Kustendorfa' za 'All Inclusive'

Novosti 17.01.2019 11:10
Zlatno jaje 'Kustendorfa' za 'All Inclusive'


Ko je među talentima iz desetak država najbolji, odlučivao je žiri u kome su bili glumica Stana Katić, pisac Slobodan Despot i dokumentarista Tankred RamonPALA je zavesa na 12. Međunarodni filmski festival u Mokroj Gori, "Kustendorf" je završen dodelom priznanja Zlatno jaje Korini Švinburger Ilić za film "All inclusive". Srebrno jaje uručeno je Ognjenu Petkoviću za "Jesenji valcer", a Bronzano Mikelu Stormu Glumštajnu za ostvarenje "Sortiranje - Budi više kao Bagzi". Dodeljena su i dva specijalna priznanja: Ilariji Di Karlo za film "Božanstveni put" i Saši Karanoviću za ostvarenje "Kostakurta". Nagrada za fotografiju "Vilko Filač" našla se u rukama Natalije Piječ za doprinos filmu "I ja imam nešto za tebe".

Ko je među talentima iz desetak država najbolji, odlučivao je žiri u kome su bili glumica Stana Katić, pisac Slobodan Despot i dokumentarista Tankred Ramon.

- Videli smo sjajne filmove mladih autora prethodnih dana. Najbolje smo izabrali uz puno muke, ali smo i pored toga odlučili da dodelimo i dve specijalne nagrade jer je kvalitet selekcije vrhunski - rekla je predsednica žirija Stana Katić.

Zlatno jaje 'Kustendorfa' za 'All Inclusive'

Tokom prethodnih šest dana, Mećavnik je bio centar filmskog sveta, sa učesnicima takmičarskog dela festivala i gostima družili su se ostvareni, poznati autori: američki glumci Met Dilon, Stana Katić, Adrijano Tardiolo, Slavko Štimac i Serđi Lopez kojima su uručene "Nagrade za buduće filmove", direktor fotografije Mišel Amatje, reditelji David Oelhofen, Adilhan Jeržanov, Damiano i Fabio D` Inoćenzo, producent Andrea Gambeta...

U muzičkom delu programa, poslednje izdanje "Kustendorfa" obeležili su braća Advahov iz Moldavije, italijanski kantautor Vinčio Kapostela, Jovan Pavlović i trubački orkestar Marka Markovića, grupa Kal, Bilja Krstić i "Bistrik".

Zlatno jaje 'Kustendorfa' za 'All Inclusive'

- "Kustendorf" utopiju pretvara u realnost, pamet starih i mladih ovde se shvata kao sveto jedinstvo. Svi već znamo, dobri filmovi će čak i dugo kada nas ne bude na ovom mestu biti vidljivi, kao pobedničke zastave koje zaustavljaju poglede i ubrzavaju rad srca! - rekao je Kusturica.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak