Odvukli ga dalje od kamera, sekli mu tetive i drali kožu: Uhapšena braća koja su se iživljavala nad mladićem u diskoteci

B92 16.01.2019 13:34
Odvukli ga dalje od kamera, sekli mu tetive i drali kožu: Uhapšena braća koja su se iživljavala nad mladićem u diskoteci


Braća Marko i Božidar B, Nikola P. i Darko Ž, koji su uhapšeni jer se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama iz kragujevačkog naselja Aerdorom, povezuju se i sa krvoprolićem koje se dogodilo u noćnom klubu "Volpe" u tom gradu, kada je bivši bokser Jovica Lešnjak (24) zadobio teške povrede.Navedeni muškarci direktno se povezuju sa kriminalnim grupama koje vršljaju kragujevačkim podzemljem, a osim njih, uhapšeni su i Saša M. i Novak T, pod sumnjom da pripadaju drugom klanu iz naselja Aerodrom.

Ilustracija 

Kod svih njih je prilikom hapšenja pronađena veća količina vatrenog oružja, pištolja, pušaka i municije, ali i pancir prsluci, biber sprej. U istoj akciji uhapšeni su i dileri iz Aranđelovca i okoline, a kod njih je pronađena veća količina droge.

Osim sa kriminalnim radnjama, pomenuti Marko, Božidar, Nikola i Darko, vezuju se i za užasavajući incident koji se dogodio u noćnom klubu "Volpe" početkom novembra prošle godine, a koji je bukvalno zgrozio celu Srbiju.

Sekli mu tetive flašom, puzao do ulice da dozove pomoć

Uobičajeno veče u noćnom klubu prekinuo je dolazak grupe muškaraca, koje su svedoci kasnije opisali kao članove krimi-grupe iz Kragujevca. Konflikt je započet verbalnom svađom dve zaraćene grupe i prepucavanjem iz separea u separe, da bi ubrzo eskalirao u sveopštu tuču u kojoj je najgore prošao Lešnjak.

Kako su svedoci opisali, muškarci su ga odvukli do dela kluba koji nije pokriven nadzornim kamerama i započeli brutalno iživljavanje. Oni su ga polomljenim flašama, nožem i drugim oštrim predmetima sekli i drali mu kožu. Udarali su ga čime su stigli: stolicama, držačem za kišobran...

Lešnjak je potom otpuzao do ulice jer zbog nanetih povreda i, ispostaviće se kasnije, isečenih nerava i tetiva, nije mogao da hoda. U tuči su takođe povređena i dva pripadnika Žandarmerije koji nisu bili na dužnost.

Inače, odmah nakon incidenta privedena su dvojica braće, Marko i Božidar, koji su uhapšeni i u ovoj akciji policije, ali su, po svemu sudeći, nedugo zatim pušteni.

Lešnjak poznat policiji: "Ničeg se ne sećam"

Kako navode izvori bliski istrazi, Lešnjak je dao izjavu policiji i to rekavši da se ne seća kako je došlo do incidenta, niti ko su ljudi koji su se iživljavali nad njim.

Uz to, ne treba zaboraviti da je Lešnjak, koji je inače vlasnik jednog kafića u naselju Aerodrom, poznat policiji od ranije i to po učestvovanju u tučama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak