Vaspitačica iz Prokuplja - heroj Amerike!

Mondo 15.01.2019 16:20
Vaspitačica iz Prokuplja - heroj Amerike!


Irena Ivić je "heroj dana" u Americi. Vozeći autobus u Milvokiju, videla je dete kako hoda golo i izgubljeno po ciči zimi i nije trena oklevala - istrčala je iz autobusa i verovatno spasila život detetu od godinu i po dana.Irena Ivić je vozila autoputem na nadvožnjaku kada je videla bosonogo dete u crvenoj benkici, sa pelenom, kako se kreće ka raskrsnici, objasnio je portparol tranzitnog sistema u okrugu Milvoki, Met Sliker.

Kako se vidi na snimku koji je objavio sistem za tranzit, Ivić je zaustavila autobus, istrčala iz njega i uhvatila dete. Onda ga je unela u autobus.

"O moj Bože. O moj Bože. Tresem se", čuje se na snimku kako govori Ivić, nakon što je sela na mesto vozača zajedno sa bebom.

Jedna putnica u autobusu skinula je zimski kaput i ogrnula ga oko deteta, koje je bilo hladno na dodir.

Naime, tog dana, 22. decembra, temperature su bile ledene, navodi sistem za tranzit u Milvokiju.

Na objavljenom video snimku vidi se i da je devojčica ubrzo zaspala u naručju Ivić.

"Zahvalna sam što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme", rekla je Ivić na ceremoniji zahvalnosti, koja je u četvrtak održana u njenu čast.

Policija je saopštila da je devetnaestomesečnom detetu bilo hladno, i da je bilo uplašeno, ali da nije povređeno.

Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

"Apsolutno obožavam decu. Nekada sam bila učiteljica i imam svoju decu, tako da sam jako srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nedužnoj bebi", rekla je Ivić, rodom iz Prokuplja, čiju herojsku priču prenosi danas i CNN.

Ivićeva je u Prokuplju radila kao vaspitačica, ali je životni put odveo u SAD, piše "Sputnjik".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak