Predizborno blesavljenje

Peščanik, Nadežda Milenković 14.01.2019 12:09
Predizborno blesavljenje


Ne zna se šta je gore – da li kad se vlast pravi pametna ili kad se vlast pravi blesava.Evo, ministar policije se pravi blesav kad ga pitate za paljevine, ubistva, dizanja u vazduh, ali zato pametuje kako Srbija nije sigurna kuća za kriminalce, a posebno voli da ispada pametan kad „egzaktno“ pokazuje koliko je „daleko malo“ ljudi na protestima.

Za premijerku znate da se pravi blesava (mada ona verovatno misli da se pravi ironična) kad svoje rečenice započinje sa „iskreno ne razumem“ i „stvarno mi nije jasno“ a onda nastavi da se, kao, iščuđava rečima i postupcima onih koji ne obožavaju ovu vlast. Šta se pravi kad kaže kako raspisivanje izbora nema veze sa Vladom ali je ona (Vlada) uvek spremna za njih – nije jasno. Jer, ili premijerka ne zna da se vanredni izbori raspisuju kad Vlada padne a ne kad to nekom padne na pamet i da Vlada ne izlazi na izbore nego se posle njih bira u Parlamentu ili to, kako ona sama kaže, iskreno ne razume.

Ministar vojni (ili se kaže vajni?) je takođe hteo da ispadne pametan pa je rekao da se vojska intenzivno naoružava jer mora da bude spremna da zaštiti svaki deo naše teritorije „ali i Srbe bez obzira na to gde žive“. I sad da ga pitate da ustane i pred celim razredom lepo objasni kako to misli da naša vojska štiti Srbe, tuđe državljane u tuđim zemljama – on bi se verovatno pravio blesav. Ili stvarno misli da to može kao u onoj njegovoj recitaciji vojnim starešinama – „uđete krišom, skoro kradom“, uzmete i štitite i nikom ništa.

Naravno, vlast posebno voli da se pravi blesava kad nešto treba zataškati. Zašto vlast pokupova maltene sve kablovske operatere – vlast nema pojma jer ne kupuje ona nego, pazite sad, kupuje Telekom koji je u većinskom vlasništvu i pod upravom države koja je u čvrstim rukama ove vlasti. Pa vi sad slobodno izvolite na izbore. Dobro, nećete baš slobodno nego pod moranje a ni izbori neće biti slobodni, o medijima da i ne govorimo, ali šta vlast da radi kad je već takva neslobodna situacija.

Kako šta da radi? Pa naravno da će odštampati luksuzni samohvalisavi materijal na skoro dvesta stranica i besplatno ga deliti jednom uz tabloid, drugi put uz Politiku. Jeste da je naslovna strana dizajnirana kao šahovnica, ali zato imate naslov Prvih šest godina borbe za bolji život u Srbiji, tako da ne možete da pobrkate o kojoj državi je reč. I jeste da je deljenje propagandnog materijala pre raspisivanja izbora zabranjeno, ali šta ste vi mislili – da će izbori sami da se dobiju?


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak