Novi pravilnik za lečenje u inostranstvu

Mondo 13.01.2019 11:43
Novi pravilnik za lečenje u inostranstvu


U 2019, u pravilnik ulaze i indikacije i bolesti koje do sada nisu mogle da se leče u inostranstvu, kao i neke genetske analize.Na novoj listi lekova koju je formirao Republički fond za zdravstveno osiguranje naći će se 61 novi lek, kaže za RTS direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Na novoj listi lekova naći će se terapijske alternative lekova za kardiovaskularna oboljenja, dijabetes i reumatološka oboljenja.

Takođe, na listi se nalaze i inovativni lekovi za pacijente koji boluju od psorijaze i metastatskog melanoma, a koji su BRAF pozitivni, rekla je direktorka Fonda gostujući u Dnevniku RTS-a.

Sanja Radojević Škodrić napomenula je da očekuje da se na nekoj od narednih sednica Vlade Srbije usvoji nova lista lekova.

Ona je ukazala i da će ove godine biti donet novi pravilnik za lečenje u inostranstvu.

"Staviće se indikacije i bolesti koje do sada nisu mogle da se leče u inostranstvu. Biće omogućeno i da se u inostranstvu rade neke genetske analize", istakla je direktorka Fonda za RTS.

Navodi da je krajem novembra otvoren kontakt-centar pri Fondu, u kom građani mogu da saznaju koja su njihova prava kada je reč o zdravstvenom osiguranju.

Broj info-linije na kom građani mogu da se raspitaju o lečenju u inostranstvu je 011 2053 683, a broj kontakt-centar za sve informacije je 0700 333 443 (po ceni lokalnog poziva) i 011 735 0900 za pozive preko mobilnih mreža i iz inostranstva. Mejl na koji građani mogu da zatraže informacije je kontakt.centar@rfzo.rs.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak