Sablja 2! Udar na mafiju: Policija uhapsila 150 ljudi

Kurir 12.01.2019 19:52
Sablja 2! Udar na mafiju: Policija uhapsila 150 ljudi


Potera Za desnom rukom Luke Bojovića raspisana je crvena Interpolova poternica pošto se veruje da je Korać uoči hapšenja napustio Beograd i pobegao, a dovodi se u vezu s nekoliko likvidacijaZa Filipom Koraćem (39), desnom rukom Luke Bojovića, koji služi kaznu u zatvoru u Španiji, raspisana je crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je učestvovao u najtežim krivičnim delima, saopštio je juče ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da je širom Srbije uhapšeno više od 150 ljudi. Među njima su i Nebojša Stojković Stojke, Jovanović, Zvonko Mateović, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo, V. Vukotić... 

- Svi znate šta znači kad se pomene ime Filipa Koraća u celom regionu. Pronašli smo dovoljno dokaza i svedoka da se podigne crvena poternica - rekao je Stefanović, ne želeći da otkriva s kojim se krivičnim delima Korać dovodi u vezu.

Pao i Runjo

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Korać se dovodio u vezu sa ubistvom Blaža Đurovića, koji je navodno bio blizak „kavačkom klanu“. Đurović je, podsetimo, ubijen 10. marta prošle godina na Dušanovcu. Zbog ove likvidacije već su uhapšeni Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković i oni su u pritvoru.

- Postoje operativni podaci da je Đurović bio blizak s „kavačkim klanom“, čiji su članovi u sukobu sa drugom crnogorskom kriminalnom grupom, „škaljarskim klanom“, koji je blizak Luki Bojoviću i Koraću. Još uvek se proverava da li je motiv za likvidaciju bio „rat do istrebljenja“ ili poslovi s drogom - objasnio je sagovornik iz istrage. On dodaje i da informacije policije ukazuju da je Ivanov bio blizak „škaljarskom klanu“. 

Podsetimo, posle hapšenja jednog od vođa „škaljaraca“ Jovana Vukotića u Turskoj i njegovog izručenja Srbiji zbog korišćenja falsifikovanih dokumenata, spekulisalo se da je jedan od dvojice optuženih kao direktnih izvršilaca zločina odlučio da progovori i otkrije istražiteljima pozadinu ubistva Đurovića, ali i drugih likvidacija koje su se dogodile u Srbiji. 

Policija, kako navode naši sagovornici, sumnja da je Korać učestvovao u još nekim krivičnim delima koja su počinili pripadnici „škaljarskog klana“ kojima je on blizak. Kako navode, u velikoj akciji policije u sredu je priveden i njegov saradnik Miloš Nilović, zvani Runjo, koji je hapšen s članovima ovog klana i prilikom velike policijske akcije u restoranu „Durmitor“. 

- Niloviću su lisice stavljene na aerodromu čim je iz rodne Crne Gore sleteo u Beograd - potvrdio je izvor iz istrage. 

Izbegao hapšenje 

Tokom prethodne noći i jutra, kako on otkriva, trebalo je da bude priveden i Filip Korać, ali je on uspeo da izbegne hapšenje. 

- Uspeo je da napusti Srbiju i pretpostavlja se da nije u zemljama u regionu, već da je uspeo da pobegne dalje. S obzirom na to da je na snazi crvena poternica, ukoliko bude uhapšen u bilo kojoj državi u svetu, biće izručen Srbiji - naveo je sagovornik Kurira.

On podseća da je krvavi rat između „kavačkog“ i „škaljarskog klana“ počeo posle nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji 2014. i da je do sada u njemu ubijeno najmanje 30 ljudi.

MINISTAR POLICIJE NEBOJŠA STEFANOVIĆ PORUČIO

Uhapsićemo sve, briga me koji je klan u pitanju!

Ministar Nebojša Stefanović napomenuo je juče posle hapšenja više od 150 ljudi da država neće stati u progonu onih koji se bave izvršenjem najtežih krivičnih dela.

- Nije lako naći dokaze, ali država će se potruditi da prikupi materijalne dokaze da ovi slučajevi dobiju i svoj sudski epilog. Pretresi i dalje traju. Policija je rasvetlila u toku 2018. godine 80 odsto svih ubistava. Ova akcija je još jedna poruka svima koji se bave kriminalom da to neće moći da čine u Srbiji. Naša zemlja neće biti mesto za klanove ni iz Crne Gore, ni iz Bosne - poručio je ministar. On je rekao i da su besmislene teorije o tome da protivnici „škaljarskog klana“ neće završiti iza rešetaka jer imaju jake veze u policiji.

- Mene je baš briga koji je klan. Pohapsićemo sve kriminalce, niko nije zaštićen - poručio je juče ministar novinarima. 

On je istakao da država jednako goni sve kriminalne bande.

- U ovom trenutku „škaljarski klan“ je intenzivniji na teritoriji Srbije, ali ja neću nijedan klan ili nekoga ko ugrožava bezbednost, hoćemo da uhapsimo svakog - naveo je Stefanović. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak