Drama kod Kruševca: Porodilja u kritičnom stanju, beba reanimirana

Mondo 10.01.2019 15:29
Drama kod Kruševca: Porodilja u kritičnom stanju, beba reanimirana


U sudaru autobusa i automobila na putu Kruševac–Kopaonik, jedna osoba je stradala, a tri su povređene. Povređena i trudnica, porođena carskim rezom posle udesa. MUP: Uhapšen vozač autobusaNesreća se dogodila u 6.45, na Čokotinom brdu. Vozač "fijat punta" je stradao na licu mesta, dok su tri osobe povređene.

Dve osobe su zadobile teške povrede, među njima i trudnica, saputnica u automobilu. Treća osoba je lakše povređena. Mediji prenose da je stradali muškarac (26) bio suprug trudnice (25).

Načelnik antestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja u kruševačkoj bolnici dr Savko Marković, kaže za "Novosti" da je žena koju su porodili, sa inicijalima J. M., u izuzetno teškom stanju.

“J. M. primljena je oko 8.15 ujutru. Reč je o trudnici u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom opštem stanju, i vitalno je ugrožena. Radi se teškoj poli-traumi. Urađene su neophodne dijagnotističke procedure. Hitno je formiran tim hirurga i ginekologa, koji je doneo odluku da se uradi operativni zahvat, usmeren na spasavanje života i majke i deteta, s obzirom da su konstatovani patnje ploda i znaci unutrašnjeg krvarenja”, izjavio je za “Novosti” Marković.

Zdravstveno stanje žene i dalje je kritično i zbog dodatnih komplikacija u toku je druga hirurška intervencija, rekao je za Marković.

"I pored svih mera koje smo preduzeli stanje se pogoršavalo, došlo je do dodatnih komplikacija i sada je u toku druga hiruška intervencija kojom pokušavamo da stabilizujemo njeno stanje. Žena je sada u (operacionoj) sali i borba za njen život i dalje traje", dodao je Marković.

Beba je, kako je naveo, odmah po rođenju reanimirana, uspostavljeni su zadovoljavajući vitalni parametri i ona je u pratnji anesteziološke i pedijatrijske ekipe uspešno prebačena u Klinički centar Kragujevac gde je predata na dalje lečenje u zadovoljavajućem opštem stanju i malo boljem nego neposredno pred transport.

Marković je istakao da se lekari bore za život J. M.

“Pacijentkinja se i dalje nalazi u teškom opštem stanju. Vitalni parametri su nezadovoljavajući, a borba za njen život se nastavlja u jedinici intenzivnog lečenja”, objasnio je on.

Iz istog udesa u Jednicu intenzivnog lečenja hirurškog sektor N.T. (20). primljena je u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa.

"Urađene su odmah po prijemu adekvatne dijagostičko terapijske procedure. Reč je o kontuzionim povredama grudnog koša. Opšte stanje je stabilizovano, van životne opasnosti je trenutno", izjavio je dr Marković.

MUP je potvrdio da je u direktnom sudaru autobusa kruševačkog "Jugoprevoza" i vozila "fiat punto", smrtno stradao 26-godišnji vozač, dok su putnici u vozilu zadobili povrede.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (1982) iz okoline Kruševca određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije iz Kruševca.

Istraga je u toku, ali prema dosadašnjim saznanjima pretpostavlja se da je autobus usled snega na kolovozu koji je noćas napadao, proklizao na nizbrdici, prešao u suprotnu, levu traku, i udario u automobil, naveo je RTS.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak