Dobitnici Zlatnog globusa na 47. Festu

Politika 10.01.2019 15:09
Dobitnici Zlatnog globusa na 47. Festu


Neki od filmova koji su u nedelju nagrađeni priznanjem „Zlatni globus” Holivudskog udruženja stranih novinara, drugom najvažnijom holivudskom nagradom posle Oskara, biće prikazani na predstojećem 47. Festu, najavio je Cebef.Film „The Favourite” Jorgosa Lantimosa otvoriće 47. Fest, a glavna glumica ove crnohumorne istorijske drame Olivija Kolman dobila je „Zlatni globus” za najbolju žensku ulogu u komediji. Kolman je na platnu oživela zaboravljenu britansku kraljicu Anu, koja vreme radije troši na trke jastoga nego na vladanje kraljevstvom, što koriste dve dvorske dame koje se bore za mesto vladarke iz senke.

„Zlatni globus” za najbolji film – mjuzikl ili komediju otišao je u ruke reditelja Pitera Farelija za ostvarenje „Green Book” koje će takođe biti prikazano na Festu. Film je smešten u šezdesete i prati prefinjenog pijanistu Dona Širlija koji kreće na turneju po američkom jugu i kao vozača angažuje neotesanog izbacivača iz Bronksa. Maheršala Ali nagrađen je „Zlatnim globusom” za ulogu Širlija, a Nik Valelonga, Brajan Kiri i Piter Fareli nagrađeni su za najbolji scenario ove duhovite i inspirativne priče o neobičnom prijateljstvu u doba rasne segregacije.

Glen Klouz je osvojila svoj treći „Zlatni globus” za naslovnu ulogu u filmu „The Wife”. Ona tumači suprugu čuvenog pisca koja nakon 40 godina života u njegovoj senci počinje da preispituje svoj život i to upravo dok ga prati na putu za Stokholm gde treba da primi Nobelovu nagradu za književnost.

Redžina King osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu „If Beale Street Could Talk”. Kristijan Bejl osvojio je „Zlatni globus” za najbolju mušku ulogu u komediji za film „Vice”, gde igra Dika Čejnija koji se trudi da postane najmoćniji potpredsednik u istoriji SAD.

Sva pomenuta ostvarenja srpska publika će premijerno imati priliku da pogleda na Festu koji će biti održan od 22. februara do 3. marta. Celokupan program festivala biće objavljen 24. januara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak