Napad na đake u Pekingu, 20 povređenih

Politika 08.01.2019 15:53
Napad na đake u Pekingu, 20 povređenih


Najmanje 20 đaka povređeno je u utorak ujutru u osnovnoj školi 'Suanvu' u pekinškom kvartu SinčengU osnovnoj školi u „Suanvu” u pekinškom kvartu Sinčeng danas je u napadu još uvek neidentifikovanim oružjem ranjeno 20 učenika, od kojih barem troje ima teške povrede, a prema informacijama kineskog lista „Saut Čajna morning post” napad je izveo bivši čistač škole koji je bio na probnom radu. Navodi se da je on bio besan što nije prošao probu.

Singapurska ispostava „Jahu njuza” tvrdi da je napad izveden nožem i da deca imaju povrede glave. Kineska agencija Sinhua objavila je da se napad desio u 11.15 časova prepodne po lokalnom vremenu. Lokalna policija saopštila je putem kineske društvene mreže „Veibo” da je troje najteže ranjenih učenika u stabilnom stanju i da njihove povrede nisu opasne po život.

Na internetu se pojavio snimak sa sastanka školskog osoblja i roditelja učenika na kojem je roditeljima rečeno da je napad izveo „radnik škole”. Za sada nije poznato čime je napad izveden, pominje se čekić ili nož. Očevidac sa lica je izjavio da je policija pojačala obezbeđenje u pekiškoj Dečjoj bolnici i bolnici „Suanvu” gde su smeštena ranjena deca.

Na video snimcima koji su se u međuvremenu pojavili prikazane su desetine besnih roditelja koji zahtevaju detalje o tome šta se desilo, kao i direktor škole koji im ponavlja da prestanu da snimaju mobilnim telefonima.

Podseća se da je poslednjih godina u Kini zabeležen niz napada na decu. U oktobru prošle godine 39-godišnja žena je pritvorena pod sumnjom da je izbola 14 dece u obdaništu u Čongćingu. Prethodno je u junu izbodeno i ubijeno dvoje dece ispred obdaništa u Šangaju, a u aprilu je devetoro dece stradalo u napadu nožem u školi u pokrajini Šansi, navodi Tanjug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak