Tadić: Vučić počeo da pravi greške, protesti uzdrmali njegovu vlast

N1info 05.01.2019 18:00
Tadić: Vučić počeo da pravi greške, protesti uzdrmali njegovu vlast


Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "neće otići mirno sa vlasti", ali da je "počeo da pravi greške" i da su protesti građana uzdrmali njegovu vlast.



"Aleksandar Vučić neće mirno da ode sa vlasti, jer je vlast jedino što štiti njega i ljude iz njegove oligarhije od krivične odgovornosti za sve što su radili u poslednjih šest godina", izjavio je Tadić za Danas.

Dodao je i da je Vučić čovek koji "žudi za vlašću" i "uživa u izgradnji kulta sopstvene ličnosti", zbog čega ne može da "zamisli život bez svevlasti".

Tadić je naveo i da se "Vučić kao autokrata uživeo u ambijent apsolutne vlasti" i da je počeo da pravi greške i da će ih praviti sve više.

Prema njegovim rečima, zbog protesta na ulicama Beograda Vučić "pokušava da primeni recepte" iz vremena Slobodana Miloševića, propagandnim ubeđivanjem javnosti o broju okupljenih i predstavljanjem opozicije kao nasilnika i stranih plaćenika.

"Protesti su svakako spolja uzdrmali Vučićevu vlast, međutim njegova vlast je konfigurisana tako da neminovno vodi ka uzdrmavanju i iznutra", rekao je Tadić.

On je kazao i da je Vučić promenom retorike da neće da ispuni nijedan zahtev okupljenih makar ih bilo i pet miliona, pokazao da je "tačno prebrojao građane na ulici" i da pokušava da ih ne izaziva i umiri tenzije.

Upitan da li je preduslov za pobedu nad Vučićem neophodno da opozicija ima lidera koji bi mogao da mu se suprotstavi i da li bi taj lider mogao da bude Dragan Đilas, on je odgovorio da Đilas trenutno uživa najveći rejting, ali da je on nedovoljan da sam donese pobedu.

"Sve vreme govorim da je potrebno ujedinjenje srodne opozicije i da svi stoje iza jedne opcije na glasačkom listiću, umesto da se bore za mesto lidera na Titaniku", rekao je Tadić.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak