Skandalozna poruka iz BiH: 'Čestitke' ustanovama RS sa slikom leševa

Novosti 05.01.2019 14:53
Skandalozna poruka iz BiH: 'Čestitke' ustanovama RS sa slikom leševa


Institucijama Srpske, uoči 9. januara, stigle skandalozne poruke iz federacije BiHNA adrese institucija Republike Srpske, povodom Dana Republike 9. januara, stigle su "čestitke" morbidnog sadržaja. Naime, na njima su fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i natpis: "Ako obeležavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni temelji".

Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata, među kojima je i koalicija "1. mart", ali i udruženja koja se zvanično deklarišu da se zalažu za toleranciju, mir, istinu i pravdu. Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.

- Ovo nije prvi put da nam na ovakav način, pred obeležavanje 9. januara stižu provokacije iz Federacije BiH - potvrđeno je "Novostima" u institucijama Srpske.

Branislav Dukić, predsednik Saveza logoraša RS, kaže, za "Novosti", da nije iznenađen ovim provokacijama:

- Svaki udar na Dan RS, koji je za nas svetinja, još više jača instituciju i ujedinjuje srpski narod u RS.

Skandalozna poruka iz BiH: 'Čestitke' ustanovama RS sa slikom leševa

On dodaje da muslimani moraju da shvate jednom zauvek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović:

- Republika Srpska je jaka, međunarodno priznata i ponosno slavimo Dan Republike. Bilo je u prošlosti iz Federacije BiH pokušaja da se ukine naš sveti praznik, a što su podržavali i pojedinci iz međunarodne zajednice. Sve napade smo odbili i Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak