Miodrag Kostić postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož

RTV 04.01.2019 14:59
Miodrag Kostić postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož


Biznismen Miodrag Kostić, vlasnik srpske kompanije MK Grupa, postao je većinski vlasnik Aerodroma Portorož, piše ljubljanski dnevni list "Delo".Prema pisanju lista, Luka Kopar je krajem 2018. godine prodala "Hotelu Palas Portorož", koji je u vlasništvu Miodraga Kostića, dodatnih 15 odsto udela u Aerodromu Portorož, tako da srpski biznismen sada ima nešto više od 53 odsto vlasničkog udela u Aerodromu.

Ostali akcionari Aerodroma Portorož su Opština Piran sa 36,2 odsto učešća i Preduzeće za puteve Kopar (CPK) sa 10,25 procenata udela.

"Delo" dodaje da Luka Kopar nije otkrila kupoprodajnu cenu, ali da je, prema nezvaničnim podacima, reč o relativno niskom iznosu.

"Prvi čovek srpske MK Grupe, Kostić, poslednjih godina je snažno prisutan na slovenačkoj obali", navodi se u tekstu, uz podsećanje da je kupio hotele Kempinski, zatim udeo u portoroškoj vazdušnoj luci, te da je navodno zainteresovan i za kupovinu Marine Portorož.

List takođe tvrdi da je Kostić u protekloj godini uspešno sprečio pokušaje slovenačkog preduzeća "Sava" da preuzme akcije "Gorenjske banke" u hotelima Bernardin.

Kostić je, inače, većinski vlasnik "Gorenjske banke" iz Kranja sa udelom od skoro 76 procenata.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak