Upozorenje za vozače: Usporen saobraćaj na Obilaznici oko BG, Ibarskoj magistrali

Novosti 03.01.2019 14:51
Upozorenje za vozače: Usporen saobraćaj na Obilaznici oko BG, Ibarskoj magistrali


Zbog snega znatno usporen saobraćaj očekuje vozače trenutno na Obilaznici oko Beograda, kao i na Ibarskoj magistrali, kod Lipovačke šumeZbog snega znatno usporen saobraćaj očekuje vozače trenutno na Obilaznici oko Beograda, kao i na Ibarskoj magistrali, kod Lipovačke šume, saopštio je AMSS.

Sneg koji trenutno pada u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, a koji se u toku popodneva očekuje i u ostalim krajevima Srbije uslovljava otežano odvijanje saobraćaja i zahteva obaveznu upotrebu zimske opreme.

Pojedini planiniski putevi su prekriveni snegom zbog čega će, pored zimskih guma, vozačima biti obavezna i upotreba lanaca.

Iz AMSS apeluju na vozače da voze sporije i opreznije, jer ovakve vremenske prilike donose i česta proklizavanja vozila i izletanja sa kolovoza, a samim tim dovode i do čestih saobraćajnih nezgoda, što podrazumeva prekide i otežanu vožnju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminailma naših GP nema dužih zadržavanja od pola sata.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

SPREMNO SMO DOČELI SNEŽNI TALAS, ANGAŽOVANO 1.750 RADNIKA

Sneg je u Beogradu, ali i na teritoriji zapadne Srbije i Vojvodine intenzivno počeo da pada jutros u pet časova, i od tada je na raščišćavanju angažovano više od 400 vozila koja čiste sneg, 186 građevinskih mašina i 1.750 radnika, izjavio je rukovodilac štaba Zimske službe "Puteva Srbije" Zoran Stojisavljević.

"Naše ekipe su spremno dočekale snežni talas. Saobraćaj se odvija normalno, a u brdsko-planinskim predelima malo otežano. Ulice i putevi su prohodni", rekao je Stojisavjević.

On je naveo da je visina snega pet centimetara u raskvašenom stanju na brdsko-planinskim putevima, dok su u nižim delovima kolovozi čisti.

"Popodne se očekuje prestanak padavina, a za Božić i za vikend nove padavine, tako da ćemo se organizovati da posao kvalitetno odradimo", rekao je Stojisavljević.

Kaže da će u narednom periodu biti povećan stepen angažovanja.

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog stvaranja snežnog pokrivača, vejavice i snežnih nanosa koji su zbog jakog vetra najavljeni na pojedinim putnim pravcima.

Očekuje se formiranje snežnog pokrivača na teritoriji zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, najviše u brdsko-planinskim predelima, kao i na području Beograda.

Štab zimske službe i ekipe putara dežuraju 24 časa, intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako krenu, da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i prilagode je uslovima na putu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak