Kako da smanjite gorušicu: Ova hrana smanjuje kiselinu u želucu

Alo 03.01.2019 10:34
Kako da smanjite gorušicu: Ova hrana smanjuje kiselinu u želucu


Vraćanje kiseline iz želuca problem je koji muči svaku petu odraslu osobu, a nova studija otkriva da se ove tegobe mogu značajno ublažiti odabranom dijetom, piše Lepa & Srećna.Obično se misli da iz ishrane treba izbaciti beli i crni luk, paradajz, papriku, kafu, alkohol. Međutim, ovo istraživanje pokazuje da se gorušica proredila kod pacijenata koji su smanjili količinu mesa i mlečnih proizvoda, a pojačali zeleno povrće, mahunarke i maslinovo ulje.

Tokom 6 nedelja, ovakva ishrana smanjila je simptome kod više od pola ispitanika. Takođe, odlične rezultate su postigli i izbacivanjem belog brašna, šećera i belog pirinča.

Specijalni čaj od nane protiv gorušice i gasova

Zahvaljujući opuštajućim svojstvima nane, ona blagotvorno deluje na grčeve u digestivnom traktu, kao i na tegobe sa žučnom kesom.

Skuvajte čaj od nane i dodajte malo struganog muskatnog oraščića. Poklopite, a kada se ohladi, popijte. Pomaže kod upale digestivnog trakta, eliminiše gorušicu i gasove.

Kod problema s gasovima, savetuju se i kapsule od nane. Međutim, pri korišćenju koncentrisanih preparata, treba biti oprezan i upotrebljavati ih isključivo prema uputstvu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak