Ovo je najprodavaniji automobil u Srbiji 2018.

Mondo 03.01.2019 09:53
Ovo je najprodavaniji automobil u Srbiji 2018.


Domaći privatni kupci su se u većini slučajeva odlučivali za "dačiju sandero" sa benzinskim motorom"Dačija sandero" je automobil koji je kupilo najviše privatnih kupaca u Srbiji u 2018.

Od ukupno oko devet hiljada modela, koje su prošle godine kupili privatni kupci u Srbiji, rumunski hečbek je izabralo oko 500 vozila.

Ovo je pretpostavka na osnovu prodaje do novembra i planirane prodaje tokom decembra.

Prema informacijama koje smo dobili iz lokalne kancelarije Renoa i Dačije, čak 90 odsto kupaca izabralo je benzinske motore – atmosferski jednolitarski od 75 konjskih snaga (za običan "sandero"), odnosno moderniji 0.9 TCe od 90 KS (za model "stepvej").

Odnos u prodaji običnog i "stepvej" modela je 50:50.

Što se opreme tiče, kupci su se najčešće odlučivali za prvi paket opreme "Essential", koji podrazumeva klimu, elektro podizače prednjih stakala i daljinsko zaključavanje.

Prosečna cena "sandera" bila je oko 10 hiljada evra. Početna cena, običnog "sandera" iznosi 8.290 evra, a modela "sandero stepvej" 9.790 evra.

Ukupna prodaja Renoa i Dačije

"Ovu godinu ćemo završiti sa ukupno 4.300 prodatih vozila – 2.300 'renoa' i 2.000 'dačija'. Ovo je ukupna prodaja svim kupcima. Što se tiče privatnih kupaca, završićemo godinu na oko 1450 prodatih vozila – 650 'renoa' i 800 'dačija'", rekao je za MONDO Vladimir Jeremić, marketing menadžer Renoa i Dačije za Srbiju. Modeli Renoa i Dačije čini oko 13,5 odsto ukupnog tržišta novih modela u Srbiji.

Drugo mesto…

Pretpostavlja se da je na drugom mestu, po prodaji privatnim licima, završila "opel astra". Tačni podaci biće poznati polovinom januara.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak