Kolaps u Beograd: Stoje autobusi, jutros peške do posla

Mondo 03.01.2019 09:49
Kolaps u Beograd: Stoje autobusi, jutros peške do posla


Autobuski saobraćaj u delovima beogradskih naselja Žarkovo, Cerak i Sremčica obustavljen je danas nešto pre 9.00 zbog zaleđenog kolovoza. U Gradskom saobraćajnom preduzeću rečeno je da je stanje u Beogradu "katastrofalno"Autobuski saobraćaj u delovima beogradskih naselja Žarkovo, Cerak i Sremčica obustavljen je danas nešto pre 9.00 zbog zaleđenog kolovoza, javili su reporteri agencije Beta. Kolona sa autobusima na linijama 37, 50 i 89 nalazi se zaustavljena na nizbrdici kod semafora u Ulici Ratka Mitrovića.

Nekoliko autobusa na liniji broj 52 zaustavljen je na raskrsnici ulica Ace Josimovića i Ace Mitrovića.

Putnici iz tih autobusa nastavljaju put pešice.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću rečeno je agenciji Beta da je stanje u Beogradu "katastrofalno" i da je autobuski saobraćaj obustavljen u celom Železniku i Sremčici.

EKIPE BEOGRAD PUTA POSIPAJU SO

Ekipe "Beograd puta" su od ranog jutra na terenu zbog snega koji sve jače pada u Beogradu i posipaju so, kažu u tom javno-komunalnom preduzeću i navode da je pripravnost podignuta na četvrti stepen.

Angažovano je dodatnih 30 kamiona, tako da je trenutno na ulicama 90 kamiona, rekao je za TV Prva Željko Maravić iz "Beograd puta" i dodao da će ih biti još više.

"U ovom trenutku imamo kapacitete koji su adekvatni s obzirom na veći sneg nego što je bio prognoziran", navodi Maravić.

Ističe da je važno omogućiti odvijanje saobraćaja na gradskim ulicama.

"Imamo dovoljno materijala za posipanje. So će da deluje do minus sedam, ako budu niže temperature, imamo i kalcijum hlorid", kaže Maravić.

To komunalno preduzeće je, dodaje, dočekalo sneg sa angažovanjem ljudstva i mehanizacije koji predviđa drugi stepen pripravnosti od maksimalnih pet stepeni.

"Od jutros imamo nalog da podignemo na treći stepen, a sada je već na snazi čevtrti stepen. Svi su već angažovani", kaže Maravić.

Kaže da se posipaju sve saobraćnince, pogotovo mostovi i rampe.

"Imamo više od 250 objekata, mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka, rampi još više. Moramo to sve da pospemo. Beograd je sav uzbrdo i nizbrdo. Saobraćajnice su od 100 do 500 metara nadmorske visine. Te više kote brže lede i prave probleme. Apel je malo pažnje, malo strpljenja, biće sve u redu", kaže Maravić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak