Đoković: Rat nikome dobro nije doneo, na komšije gledam kao na svoje

B92 03.01.2019 09:33
Đoković: Rat nikome dobro nije doneo, na komšije gledam kao na svoje


Novak Đoković izjavio je da poštuje sportiste koji su postigli velike uspehe i da je iz srca navijao za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u fudbalu.Od Novaka Đokovića uvek ćete da čujete da sa poštovanjem govori o drugim sportistima. Njegova veličina između ostalog i jeste u tome što respektuje sve i što je uvek spreman da popriča sa svima, da čuje mišljenje drugih ljudi. On je planetarna zvezda, ali kada razgovarate sa njim, priča je lišena bilo kakvih fraza i kurtoaznih rečenica.

Novak je biranim rečima govorio o prošlosti zemlje koje više nema.

- Znam da su rane iz rata još sveže za mnoge ljude. Ali sport mora da se drži dalje od politike. Nama su oni prve komšije, i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija i nekako na njih gledam kao na svoje.

Đoković je dodao i da na susedne države gleda kao na svoje, te da poštuje hrvatskog fudbalera Luku Modrića koji je proglašen najboljim svetskim fudbalerom, a pogotovo one koji dolaze iz "tako male zemlje".

- O Luki mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu - rekao je ekskluzivno za “Blic” Đoković i dodao:

"Znam kakva je politička situacija...Čvrsto verujem u to da sport uvek treba da se drži van politike", rekao je Đoković za "Blic".

On je dodao da sportisti uzajamnim poštovanjem pokazuju da je ono iznad svega.

"Nama su oni prve komšije, i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija i nekako na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao drugo mišljenje i ja ću ostati pri tome", zaključio je Đoković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak