Klinton: 2018. godina bila mračno doba za SAD

Politika 02.01.2019 15:52
Klinton: 2018. godina bila mračno doba za SAD


Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton nazvala je 2018. godinu „mračnim dobom” za SAD, prenosi Tanjug.Klintonova je u novogodišnjoj poruci, objavljenoj na Instagramu, zahvalila svima koji su „uneli svetlo” tokom 2018. godine - „aktivistima koji su štitili decu na granici, novinarima koji su se zalagali za istinu, organizatorima koji su mobilisali glasače za izbore, kandidatima koji su se utrkivali borbeno i s inspiracijom, glasačima koji su učinili da se njihov glas čuje i svima koji su marširali, pozivali i protestovali za vrednosti koje delimo”.

Ona je izrazila nadu da će u 2019. biti „više svetla”.

„Nadam se da će u 2019. godini biti više svetla i da ćemo je zajedničkom posvećenošću učiniti svetlijom. Srećna Nova godina”, napisala je Hilari Klinton.

Uz ovu poruku, ona je objavila fotografiju iz 1996. godine na kojoj je zajedno sa suprugom, bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom, i kćerkom Čelsi.

Fotografija je nastala kada je porodica Klinton gledala vatromet za vreme proslave druge predsedničke pobede Bila Klintona.

„Independent” piše da Hilari Klinton nije odbacila ideju da na izborima 2020. godine ponovo bude protivkandidat Donaldu Trampu.

Ona je u oktobru prošle godine na pitanje novinarke Kare Svišer da li će se ponovo kandidovati za predsednika prvobitno odgovorila sa „ne”.

Međutim, na insistiranje novinarke da bude preciznija, rekla je: „Pa, volela bih da budem predsednik”.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak